Lammeboller med tzatziki

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammeboller med tzatziki

Det er irriterende vanskelig å få tak i kjøttdeig av lam i Norge, noe som absolutt burde være riktig så enkelt i dette lammelandet. Lammekjøttdeigen har mer smak og gir dermed litt mer liv til den ferdige retten enn vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig av storfe. Når det er sagt, må jeg skynde meg å skyte inn at du veldig gjerne, og med stort hell, kan lage disse kjøttbollene med kjøttdeig også. Skikkelig godt blir det også, bare så det er sagt! Jeg ender jo som oftest opp med å lage det jeg også. Jeg drømmer meg bort til Hellas allikevel!

I Hellas spiser de mye mer lam enn oss nordboere, og kombinasjonen med lammeboller og tzaztiki er dermed helt naturlig. Har du tid, kan du gjerne bake dine egne pitabrød. Her har jeg brukt en grov variant av ferdigkjøpte.

Lammeboller med tzatziki

Dette trenger du for å lage lammeboller med tzatziki og pitabrød til 4 personer

Lammeboller
400 g lammedeig
1 ts salt
2 fedd hvitløk
1 gren fersk rosmarin
3-4 grener fersk oregano
godt med nykvernet pepper
½ ts paprikapulver
olivenolje og smør til steking

Tzatziki
1 agurk
½ ts salt
2 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk

Tilbehør
4 pitabrød
noen salatblader

Start med agurken til tzatzikien. Riv den på den groveste siden på rivjernet ditt. Legg så den revne agurken i en sil og dryss over saltet. La det ligge slik i 10-15 minutter til mesteparten av vannet i agurken har kommet ut.

Mens det ligger slik, kan du lage lammebollene. Ha lammedeigen i en bolle sammen med saltet og rør det godt sammen. Riv hvitløken på den fineste siden av rivjernet. Finhakk rosmarinen og oreganoen. Bland godt sammen alle ingrediensene. Dytt en finger ned i deigen og smak på fingeren etterpå for å sjekke om det er passe med krydder.

Væt fingrene med kaldt vann og rull små kjøttboller. Varm en stekepanne og ha i stekefettet. Stek kjøttbollene på forholdsvis sterk varme til de er godt brune på yttersiden og gjennomstekte.

Mens kjøttbollene steker ferdig, presser du ut resten av vannet i agurken og har agurken i en bolle sammen med Lindahls Gresk yoghurt. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland inn. Smak til og kjenn om du må tilsette mer salt.

Varm opp pitabrød i stekeovnen. Skjær dem opp og fordel noen salatblader inni. Legg i tzatziki og kjøttboller og nyt maten!

Lammeboller med tzatziki

 

 

2 kommentarer til “Lammeboller med tzatziki”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon