Her er alt du trenger å vite om lammelår!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Her er alt du trenger å vite om lammelår!

I en serie med filmer og blogginnlegg – du finner alle her – har Kjell Ringstad og jeg tatt for oss ulike stykningsdeler fra både storfe, svin, elg og lam, og kommet med både gode oppskrifter og tips i forhold til nedskjæring og behandling av råvarene.

Nå har tiden kommet til LAMMELÅRET! Det er så utrolig mye godt som kan lages av et lammelår! Filmen under er lang og god, så her er det bare å finne frem kaffekoppen, legge beina på bordet og ta til seg 😉

Her kommer en kort oppsummering av filmen og linker til oppskrifter som ligger her på bloggen: Du kan helsteke et lammelår akkurat sånn som det er. Du kan gjøre det helt klassisk eller langsteke det og gi det asiatiske smaker.

I filmen viser Kjell hvordan vi kan beine ut lammelåret. Da er det fint å fylle med hvitløk og urter før du binder det sammen og steker. Sjekk ut denne oppskriften på urtefylt lammelår med ovnsbakte poteter og brun saus!

Beiner du ut låret, får du også flatbiffen og mørbraden som egne stykker. De egner seg veldig godt til å brunes i panne før du helsteker dem i stekeovnen på 125 grader til du får en kjernetemperatur på 63 grader. I filmen viser vi hele prosessen.

Når du deler opp lammelåret, kan du også få fint kjøtt til å lage deilige gryter. Både denne lammegryten med hermetisk tomat og oliven og denne lammegryten servert med couscous og yoghurtdressing er verdt å sjekke ut!

God lammesesong og god middag!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Brødr. Ringstad. 

4 kommentarer til “Her er alt du trenger å vite om lammelår!”

  1. Saa heldig du er da, Marit, som har en saa bra mester ved siden av deg! Nydelige saker! Her skal det bli lam til paaske. Gleder meg alle rede!
    God paaske til deg og dine fra Miami!
    Mvh Ingrid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon