Grillet mais!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet mais!

Nå folkens, er tiden inne for å lete etter skilt langs veien der det står «Maisplukking!», for nå er maissesongen her, og den er det jammen deilig å utnytte til det fulle!

Nyplukkede mais smaker helt anderledes enn de du kjøper «ferske» i butikk. Av alle grønnsaker, tror jeg kanskje at maisen er den som forringes fortest i smak av dem alle. Ikke noe galt om de ferske i butikken heller, kjøp dem gjerne med deg når du svanser forbi. Vit bare at det er verdt å kjøre et lite stykke hvis du har mulighet til å plukke dine egne.

Her kan du lese fra når jeg dro med meg gjengen hjemmefra og plukket både mais, gresskar og massevis av bønner på Skauen gård i Fredrikstad.

Maiskolbene er fine å fryse ned – jeg gjør ingenting med dem, putter dem bare i en tett plastpose – og tar dem opp utover vinteren etterhvert som jeg har bruk for dem.

Grillet mais!

Grillet mais
1 fersk mais pr person
litt rapsolje eller annen olje
flaksalt
smør

Varm opp grillen din.

Dra bladene rundt kolben nedover, men la de sitte på. De er nemlig perfekte å bruke som håndtak under grillingen. Jeg bruker å rive løst ett blad som jeg surrer og knyter rundt resten av bladene, slik at de holder seg på plass.

Pensle kolbene med olje og legg dem på en medium varm grill. Å grille mais tar bestandig litt lenger tid enn jeg trodde da jeg begynte, og resultatet blir best når varmen ikke blir for hard.

Snurr kolbene rundt etterhvert som de blir passe brunflekkete.

Dryss over godt flaksalt og sett en skål med smør på bordet. Så er det klart til å ta for seg.

Grillet mais!

Har du lyst på en god burger som passer til, kan du jo lage denne!

Grillet mais! Grillet mais!

 

God grillings!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon