Så lett lager du tyttebærsyltetøyet ditt selv!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Så lett lager du tyttebærsyltetøyet ditt selv!

For noen dager siden kom de snille naboene våre med en bøtte nyplukkede tyttebær til oss. Hvor heldige er ikke vi som har slike naboer!

Og gode bær må jo også bli til godt syltetøy!

Å lage syltetøy som dette går egentlig riktig så fort. Jobben er å rense bærene, og det hadde jo naboen allerede gjort da de kom over!

Jeg koker tyttebærsyltetøyet, men ettersom jeg ikker har god nok plass til å oppbevare syltetøyglass i et kaldt og mørkt rom, legger jeg det i fryseboksen. Skal du oppbevare det kjølig og kaldt, må du ha det over i sterile glass mens det fremdeles er varmt.

LES MER: Disse MEDISTERKAKENE er det verdt å sjekke ut!

Kok glassene, og eventuelle syltestrikk, i vann før du tørker dem i stekeovnen på 120 grader. Pass på at du ikke tar på innsiden av glasset når det er sterilt, og at du tørker av kanten veldig godt dersom du søler på den.

PS! Du ikke trenger å bruke syltepulver i tyttebærsyltetøyet ditt selv om det ikke skal fryses. 

LES MER: Lag en gerlig SKINKESTEK MED KJEMPEGODE GRØNNSAKER!

Ingredienser

1.5 kg tyttebær
700 g sukker
1 eple(r)
1 kanelstang (-stenger)

Slik lager du hjemmelaget tyttebærsyltetøy

Ha tyttebærene og halvparten av sukkeret i en stor kasserolle og kok opp. Her bruker jeg et fast, litt syrlig eple som jeg skjærer i små terninger og har i sammen med kanelstangen.

Kok opp og la syltetøyet koke, ganske hardt i 4-5 minutter. Rør rundt noen ganger. Ta kjelen av varmen og rør inn resten av sukkeret og eventuelt syltepulver, hvis du bruker det. Rør rundt til sukkeret er oppløst.

Fordel syltetøyet over i enten sterile glass eller i frysebeger. Kanelstangen lar du være igjen i kasserollen. Bruker du syltetøyglass, setter du dem på kjøkkenhåndkle før du heller i det kokende syltetøyet. Sett på lokket og sett glassene opp ned til det har blitt avkjølt.

Kos deg med masse godt syltetøy utover vinteren! Husk at tyttebærsyltetøyet smaker kjempegodt til både kjøttkakene og søndagssteiken.

16 kommentarer til “Så lett lager du tyttebærsyltetøyet ditt selv!”

  1. Hei 🙂 jeg lurer på hvor lang holdbarhet syltetøyet får, om man lager med syltepulver? og må de da stå i kjøleskap fram til bruk?

    • Hei Tone! Bruker du helt sterile glass og er veldig nøye når du heller syltetøyet i glasset, sånn at du ikke søler på kantene, holder syltetøyet seg i minst 1 år. Det bør oppbevares kaldt og mørkt. Har du en kald og mørk kjeller, funker det. 🙂

  2. Hei du! Trenger slett ikke bruke syltepulver når du lager tyttebærsyltetøy! Tyttebær inneholder et stoff som gjør tyttebær veldig holdbart. Har lagd syltetøy av bare bær og sukker i snart 40 år. Har aldri opplevd å få mugg på syltetøyet mitt. Det er faktisk holdbart i mange år. Grethe

  3. Jeg er enig med Grethe, tyttebær kan stå i mange år uten noen form for tilsetning utenom sukker. Men husk alt du bruker glass og diverse redskaper må være sterile.

  4. Hei jeg koker bæra med nellikspiker (godt til kjøttretter) og så rører jeg inn sokker til det er helt oppløst.

  5. Jeg bruker bruker tyttebær og syrlige epler, har tatt opp et glass med syltetøy som har stått i 4 år. Like godt nå.

  6. Må man ha sukker i? Tenkte å koke opp tyttebær, eple og kanelstang. Slik at en kan ta sukker i når en skal bruke det. Har sukkersyke i familien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon