Rømmedressing med Tabasco og tomatsalsa

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rømmedressing med Tabasco og tomatsalsa

Har du først en god oppskrift på en rømmedressing kan den brukes til ekstremt mye forskjellig mat! Den er perfekt til laksemiddagen, pizzaen, pastasalaten, kjøttbollene, tacoen – you name it! Er grunnmuren på plass, kan du bare gjøre noen endringer for å tilpasse den til det du serverer.

Her har jeg laget to varianter – én med hvitløk, koriander, lime og grønn Tabasco, og én med hvitløk, paprikapulver, spisskummen og rød Tabasco. Du må smake deg fram til hvor sterk du ønsker at dine varianter skal være. Jeg liker at det river litt, men ikke at det er alt for sterkt.

Du får en strålende oppskrift på en lettvint og god tomatsalsa også. Det irriterer meg egentlig ganske mye at de glassene du kjøper er så store at vi rekker aldri å bruke opp dem før de får et mugglag på toppen. Jeg bruker den som regel bare som base, og da er det begrenset hvor mye som faktisk går. Så, nå bruker jeg heller chilisausen fra Heinz som base. Den bruker jeg til mye annet også og den er holdbar lenge etter åpning.

Med på kjøpet får du med en oppskrift på guacamole også. Den funker også veldig godt å servere til mye mer enn bare fredagstacoen. Du kan veldig gjerne servere guacamole til stekt torsk med grønnsaker til! Sjekk ut denne oppskriften!

Oppskrift på tomatsalsa med chilisaus
3 ½ ss Heinz Chilisaus
2 store tomater
½ rødløk
1 fedd hvitløk
½-1 rød chili
½ liten potte koriander
saft av ¼–½ lime
2 ss Ybarra extra virgin olivenolje
10-30 dråper rød Tabasco
litt flaksalt
nykvernet pepper

Ha chilisausen i en bolle. Skjær tomatene i små terninger på ca. ½ x ½ cm. Finhakk rødløken, hvitløken og chilien, og grovhakk korianderen. Rør det inn sammen med chilisausen. Om du vil ha med frøene på chilien og hvor mye av den du vil bruke, bestemmer du.

Klem ut limesaften og rør både den, olivenoljen, Tabascoen, salt og pepper inn i salsaen. Smak til for å få riktig mengde med både Tabasco, salt og pepper.

Oppskrift på grønn rømmedressing
3 dl lettrømme
1 fedd hvitløk
½ liten potte koriander
saft av ¼–½ lime
20-30 dråper grønn Tabasco
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Oppskrift på rød rømmedressing
3 dl lettrømme
1 fedd hvitløk
saft av ¼–½ lime
20-30 dråper rød Tabasco
½ ts paprikapulver
¼ ts spisskummen
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Til begge disse dressingene river du hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rører inn sammen med resten av ingrediensene. Korianderen hakker du opp før du rører inn.

 

Oppskrift på guacamole
2 medium store avokadoer
1 fedd hvitløk
10 stilker koriander
saft av ¼–½ lime
5-10 dråper Tabasco
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper

Del avokadoene i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon