Hjemmelagde tacolefser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 12

Hjemmelagde tacolefser

Ja, det tar litt lengre tid å bake egne tacolefser enn å varme opp pakken du kjøper i butikken, men det er verdt hvert eneste minutt, for hjemmelagde tacolefser er så utrolig godt! De tar rett og slett fredagstacoen opp på et nytt nivå!

Deigen kjører jeg kjapt sammen i en matprosessor, så lar jeg den hvile en liten stund – bare for at glutenet i melet skal roe seg litt ned – før jeg kjevler dem ut til forholdsvis runde lefser. Og akkurat det, at de er forholdsvis runde, og ikke på centimeteren like, er jo noe av sjarmen med de hjemmelagde.

Har du en takke, kan du veldig gjerne steke lefsene på den, men det går også veldig fint å steke dem i en tørr stekepanne. Kunsten er å finne riktig varme på pannen eller takken. Det må være varmt nok til at du får de mørkebrune flekkene, men ikke så varmt at de blir brente, så prøv deg litt frem.

Lykke til og gled deg til neste fredagstaco!

Ingredienser

Tacolefsene
450 g hvetemel
100 g smør
1 ts salt
2.5 dl vann

Slik gjør du

Ha hvetemel, salt og smør i en matprosessor og kjør knivene rundt til smøret er smuldret inn. Ha i vannet og kjør knivene rundt i ca. 1 minutt. Ta ut deigen og form den til en ball. Dekk den med plastfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.

Dryss hvetemel på et bord og kna deigen sammen en gang. Del den i 12 like store deler og kjelve dem ut til tynne lefser. Stek dem så i en tørr og varm stekepanne eller på en takke. (Se mer forklaring lenger opp i teksten.)

Når lefsene begynner å boble på den ene siden, vender du dem og steker på den andre siden. Så snart de er ferdig stekt, pakker du dem inn i et rent kjøkkenhåndkle sånn at de holder seg myke til servering.

Oppskriften på tomatsalsaen du ser på bildet, finner du her! (sponset link)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon