Superfresh thaisalat med spinat, gulrot og honningristede cashewnøtter!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Superfresh thaisalat med spinat, gulrot og honningristede cashewnøtter!

Dette er min nye favorittsalat! Punktum og utromstegn!

Jeg elsker det når jeg blir overrasket over min egen mat. På den positive siden, vel og merke. Den dressingen blandet sammen med spinaten og gulrotstrimlene, og så toppet med de krydrede og honningristede cashewnøttene – det er superfreshe og gode smakskombinasjoner!

I salaten bruker jeg cashewnøtter fra Mosambik fra Den Lille Nøttefabrikken. Det er de beste cashewnøttene! Her kan du lese mer om hvorfor det lønner seg å kjøpe nettopp disse cashewnøttene neste gang du skal kjøpe cashewnøtter.

I Thailand har de en veldig berømt salat – som dom papaya salat – som lages med grønn papaya. Grønn papaya er ikke helt dagligkost å finne i norske butikker, så her bruker jeg gulrot istedenfor. Du kan også bruke kålrot. Jeg tror vel egentlig ikke at de bruker å krydre og honningglasere cashewnøttene på denne måten, originalt, men jeg kan forsikre deg om at de blir knallgode!

Du kan egentlig lage litt ekstra av de nøttene, så har du til kveldskos også 😉

Oppskrift på Thaisalat med spinat, gulrot og krydrede, honningristede cashewnøtter
til 4 personer

Salaten
140 g cashewnøtter fra Den Lille Nøttefabrikken
½ ts spisskummen
¼-½ ts kajennepepper
1 ss honning
1 ts flaksalt
4 litt store gulrøtter
1 rødløk
1 rød chili
150 g fersk spinat
2 ss olivenolje
saft av ½ lime
½ potte koriander

Dressingen
2 fedd hvitløk
20 g cashewnøtter fra Den Lille Nøttefabrikken
¼-½ ts chiliflak eller ½ rød chili
2 ss brunt demerarasukker
saft av 2 lime
1 ss soyasaus

Start med dressingen. Riv hvitløkfeddene på den fine siden av rivjernet og ha det i en morter sammen med cashewnøttene og chiliflakene. Bruker du fersk chili, er det lurt å hakke den opp litt først. Mos det sammen til en tykk grøt. Ha i sukker, limesaft og soyasaus og blan det hele sammen. Sett til side til etterpå.

Så er det cashewnøttene sin tur. Ha dem i en tørr stekepanne og rist dem på litt over medium varme til de blir brunflekkete. Ha i spisskummen og kajennepepper og bland sammen. Så har du i honningen. Du kan bruke både fast og flytende honning. Når honningen har smeltet rører du den godt sammen med nøttene, slik at alle får et lag honning rundt seg. Dryss over flaksaltet og hell nøttene over på en tallerken.

Skrell gulrøttene og skjær dem til lange, tynne strimler. Har du et juliennejern, kan du bruke det, og har du en mandolin, er den også veldig kjekk å bruke. Du kan også bruke et rivjern og rive gulrøttene på den grove siden.

Skjær både rødløken og chilien i tynne ringer. Jeg bruker å la frøene i chilien være med.

Dersom spinaten ikke er vasket når du kjøper den, må du vaske den godt før du har den i en stor bolle sammen med gulrotstrimlene, rødløken og chilien. Ha over olivenoljen og limesaften og rør det sammen.

Like før servering blander du inn korianderbladene, mesteparten av cashewnøttene og halvparten av dressingen. Ha det over på et serveringsfast. Dander resten av cashewnøttene på toppen og server resten av dressingen ved siden av.

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Lille Nøttefabrikken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon