Coleslaw er, etter min mening, noe av det beste tilbehøret du kan ha til nærmest alt av sommerens grillmat! Det er kjapt og enkelt å lage også, og du kan gjerne lage den dagen før den skal serveres. Det funker fint!

I denne varianten er det kål og gulrot som spiller hovedrollene. Du kan gjerne variere blandingsforholdene slik at det blir mer gulrot opp mot kålen. Ta det du føler for, og prøv deg gjerne litt frem.

Jeg bruker en blanding av majones og gresk yoghurt som base, som jeg smakssetter med spicy brown sennep, Tabasco, eplecidereddik og chili. Du ser bilde av alle produktene under! Jeg vil gjerne ha kålsalaten min ganske het, og da er det bare å bruke noen ekstra dråper med Tabasco.

Her serverer jeg hamburger til coleslawn. Du finner oppskrift på skikkelig saftig hamburger her! Den passer også perfekt å servere til disse klissete kyllingklubbene.

Sjekk ut denne filmen!

 

Oppskrift på kålsalat
til 4-6 personer

75 g gresk yoghurt
25 g Heinz majones
1-2 ts Heinz eplecidereddik
5-20 dråper Tabasco – her bruker jeg Chipotle Tabasco
1-2 ts French’s Spicy Brown Mustard
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 gulrot
½ sommerkål
1 liten rødløk
½ rød chili

Ha yoghurt, majones, eplecidereddik, Tabasco, sennep, salt og pepper i en bolle og rør det godt sammen.

Riv gulroten på den grove siden av rivjernet og skjær kålen i tynne strimler. Finhakk rødløken og chilien. Ha det i bollen sammen med resten og rør det godt sammen. Kålsalaten kan gjerne stå en time eller to før den serveres, så rekker smakene å sette seg bedre.

Kos deg!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Oppskriften ser god ut, utenom at kålen er skåret i for tykke skiver. Det liker jeg ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *