Kyllingform med grønnsaker og makaroni

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingform med grønnsaker og makaroni

Jeg vet at så mange av dere ELSKER kyllingpanner i ulike versjoner! Arvekyllingen har vært den mest leste oppskriften på bloggen i mange år og Tante Torhilds kyllingform ligger også på topp-ti.

Her kommer en ny kyllingform som jeg håper dere kommer til å elske like høyt! Dette er en litt magrere variant enn de to overnevnte.

Denne oppskriften er til 4 personer men det er veldig enkelt og greit å øke antallet personer. Da bruker du bare en større ildfast form eller langpanne. Pannen jeg bruker her er ca. 30 x 22 cm.

Oppskrift på kyllingpanne med makaroni og grønnsaker

Til 4 personer

350 g makaroni
2 fedd hvitløk
1 løk
½ rød chili
2 ss olivenolje
2 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
600 g kyllingfilet
3 dl vann, gjerne kokevannet fra makaronien
1 ss kyllingfond eller 1 buljongterning
1 ts salt
nykvernet pepper
1 toppet ts sterk sennep, ikke pølsesennep
2 dl most hermetisk tomat
½ brokkoli
200 g cherrytomater
125 g revet ost
salat til servering

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.

Kok makaronien i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell den over i et dørslag og la den renne av. Ta vare på litt av kokevannet!

Finhakk hvitløk, løk og chili og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i noen minutter.

Del kyllingen i litt store, avlange biter. Du ser på bildene ca. hvor store jeg bruker å dele mine. Skru opp varmen i stekepannen og legg i filetene. Er det skinn på kyllingfiletene, legger du dem med skinnsiden ned. La dem steke på forholdsvis sterk varme i noen minutter, til de får farge. Da kan du ta stekepannen av varmen. Du trenger bare steke kyllingfiletene på en side, og du skal ikke gjennomsteke dem nå.

Ha makaronien over i en ildfast form. Rør sammen vann, kyllingfond eller buljongterning (den knuser du bare mellom fingrene), salt, pepper, sennep og hermetisk tomat og hell over makaronien. Bland det sammen.

Del brokkolien i minde biter og cherrytomatene i to. Fordel det utover i langpannen. Så plasserer du kyllingbitene, med den siden som nå er stekt gyllenbrun opp, mellom grønnsaksbitene. Dryss over osten og sett formen i stekeovnen.

Stek formen i 12-15 minutter.

God middag!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon