Gresk salat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Gresk salat

Det er ikke så mange ingrediensene som skal til for å lage en knakende god gresk salat! Skikkelig solmodne tomater, en litt skarp fetaost og gode olivener, ja, da har du kommet et godt stykke på vei!

I tillegg til de overnevnte ingrediensene, bruker jeg rødløk, agurk og tørket oregano i salaten. Og så en god olivenolje over det hele til slutt. Nam! Jeg kan nesten spise opp alle fire porsjonene selv.

LES OGSÅ! Sånn lager du kjempegod gresk STIFADO!

Gresk salat 

til 4 personer

1 agurk
4 tomater, evt. en blanding av vanlige tomater og cherrytomater
1 grønn paprika
1 rødløk
150 g fetaost
150 g gode oliven
3 ss god olivenolje
flaksalt
nykvernet pepper

Lager jeg gresk salat på vinteren, bruker jeg å fjerne skallet på agurken med en ostehøvel først, for da synes jeg ikke at det bruker å smake så godt.

Skjær agurken og tomatene i litt robuste biter. Både paprikaen og rødløken liker jeg å ha i tynne skiver. Kjøp gjerne fetaosten i blokk som du deler opp i terninger selv. Bland alt dette, samt olivenene i en bolle før du heller det utover på et fat. Fordel over olivenoljen og dryss over salt og pepper like før servering.

PS! Ser du godt etter, kan du se at jeg også serverer en herlig gryte til denne salaten. Klikk deg inn her for å komme til oppskriften på den!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon