Det er ikke så mange ingrediensene som skal til for å lage en knakende god gresk salat! Skikkelig solmodne tomater, en litt skarp fetaost og gode olivener, ja, da har du kommet et godt stykke på vei!

I tillegg til de overnevnte ingrediensene, bruker jeg rødløk, agurk og brødkrutonger i salaten. Og så en god vinaigrette over det hele til slutt. Nam! Jeg kan nesten spise opp alle fire porsjonene selv.

Jeg bruker bestandig å ha noen poser med Tipiak brødkrutonger liggende i kjøkkenskapet. De er supre å drysse over en suppe eller å blande inn i salaten. Krutongene finnes i to ulike versjoner – med tomat og basilikum og med ost og oregano.

Og så bruker jeg mine favorittolivener! Husker du fra da jeg var med og plukket oliven på Kreta? Det var med Gaea som jeg påstår er en av verdens beste olivenprodusenter. Det var utrolig moro å være med på! Klikk deg gjerne inn her for å se mer fra både plukkingen og pressingen av olivenene.

Gaeaproduktene får du kjøpt i stort sett alle dagligvarebutikker i Norge og krotongene får du kjøpt de samme stedene, minus Rema 1000.

Gresk salat med brødkrutonger

til 4 personer

4 store, solmodne tomater
1 agurk
1 rødløk
200 g fetaost, gjerne i blokk
1 glass Gaea oliven, velg din favoritt
1 pose Tipiak brødkrutonger

Vinaigrette
3 ss Gaea Extra Virgin olivenolje
1 ss Il Torrione balsamicoeddik, her bruker jeg rød, men du kan også bruke en hvit versjon
saft av ¼ sitron
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Del tomatene og agurken i forholdsvis store terninger. Her har jeg skjært rødløken i løvtynne ringer, men du kan også finhakke den om du liker det bedre. Bland alt og legg over på et serveringsfat.

Brekk fetaosten i biter og fordel over. Hell ut væsken i olivenglasset og dryss dem over det hele før du avslutter med brødkrutongene. Bland alt lett sammen.

I glasset som olivenene akkurat lå, kan du ha i alle ingrediensene til vinaigretten, sette på lokket og riste det sammen. Så fordeler du den over salaten like før servering!

Kos deg!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *