Jeg elsker hjemmelagd knekkebrød! Og det er det nok mange av dere som gjør også! Det føler jeg meg rimelig trygg på. Jeg er dessuten veldig glad i de versjonene hvor jeg bruker litt gjær og lager en deig som jeg kjevler ut, deler opp og steker. Og det er nettopp det jeg gjør med disse.

Disse svenske knekkebrødene er også laget på denne måten!

I disse knekkebrødene bruker jeg 4-kornmel, men du kan også bruke fullkornshvetemel. Fullkornshvetemel er sammalt hvetemel som er helt finmalt. Og 4-kornmelet er det samme, bare lagd med hvete, havre, bygg og rug. Jeg legger ved en link til hvordan pakken ser ut, så vet du hva du kan lete etter i butikken. Klikk her!

Her er det bare å fylle opp knekkebrødlagrene!

Knasende knekkebrød

til 32 knekkebrød

Deigen
475 g Fibra 4-kornmel eller vanlig fullkornshvetemel
25 g sesamfrø
50 g solsikkekjerner
50 g gresskarkjerner
½ pk gjær, fersk eller tørr
1 ss honning
1 ¼ dl gresk yoghurt
1 ¾ dl vann eller melk
2 ss olivenolje

Toppingen
½ ts flaksalt
40 g solsikkekjerner
40 g sesamfrø
1 ts tørket oregano

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær smuldrer du den rett i bollen. Elt deigen i ca. 5 minutter. Dekk den med plastfolie og la den heve i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Bland samme alle ingrediensene til toppingen.

Hvelv ut deigen og kna den sammen en gang før du deler den i to like store deler. Kjevle hver del ut til en firkant like stor som stekebrettet ditt. Det kan være lurt å kjevle rett på et bakepapir.

Pensle det hele med vann før du drysser halvparten av toppingen over. Legg et bakepapir på toppen og kjevle over slik at toppingen setter seg fast. Dra bakepapiret over på et stekebrett. Gjenta med resten.

Bruk en kniv og linjal og rut knekkebrødene i 16 firkanter på hvert brett.

Stek knekkebrødene i ca. 30 minutter. Skru ned varmen noe dersom de blir for mørke før de er sprø. La dem avkjøles på en bakerist.

Knekkebrødene holder seg godt i en lufttett boks.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *