Ja, vi elsker langpannebrød! Ikke sant? Jeg vet at det er SÅ mange av dere som elsker både dette langpannebrødet med havregryn og dette matpakkebrødet. Her kommer en ny variant: langpannebrød med spelt og havrekli.

Jeg liker å bruke havrekli når jeg baker brød og rundstykker. Jeg liker teksturen den gir i deigen og den er med på å gi en god smak til det ferdige bakverket. Her har jeg laget en ganske så fin deig, med bare siktet speltmel og havrekli. Resultatet bli et herlig luftig og godt langpannebrød som både passer til å sende med i matpakken til store og små, og som godt brød til en suppe!

Om du vil, kan du bytte ut speltmelet med vanlig hvetemel, og vil du ha en litt grovere versjon, kan du erstatte 250 gram fint mel med en sammalt variant.

Langpannebrød med spelt og havrekli

passer til en «vanlig» langpanne

600 g speltmel
125 g havrekli
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
2 + 2 ss olivenolje
5 dl vann, ca 25 grader

Ha alle de tørre ingrediensene til langpannebrødet i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Ha i oljen (2 ss) og vannet og elt deigen sammen på laveste hastighet på kjøkkenmaskinen i 12–13 minutter.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, det tar mellom 45 og 60 minutter. I mellomtiden kler du en langpanne med bakepapir og pensler de siste 2 ss med olje på papiret.

Hvelv deigen over i langpannen. Dypp fingrene i litt mel og fordel deigen utover i formen. Jeg bruker bare fingrene og drar forsiktig deigen utover. Dryss over litt havrekli. Dekk formen og la brødet etterheve i 30–40 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Stek brødet på nest nederste rille i ca. 25 minutter. Løft litt på det ene hjørnet for å sjekke om brødet er ferdigstekt også på undersiden. Ta det ut av pannen og la det avkjøles på en bakerist.

Om ikke alt brødet blir spist opp der og da, bruker jeg å dele det i porsjonsstykker og fryse dem ned. Da tiner de kjempekjapt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *