Stekt laks med Fru Timian dillpesto
Snakk om kjapp, enkel og god middag! Laks, grønnsalt og dillpesto! Den tar akkurat så lang tid å lage, som du bruker på å koke potetene du skal ha til! Og salaten varierer du lett ut fra sesong og hva som er tilgjengelig. Koke grønnsaker er også skikkelig godt til!
Alle de tørre pestoene jeg har laget, er tørre, sånn at du kan lage akkurat så mye som du trenger der og da! Så nå er det slutt på alle halvtomme pestoglass stående i kjøleskapet som du ender opp med å kaste når den øverste hylla i kjøleskapet er fullt av ulike halvtomme glass. Selv synes jeg jo dette er en helt genial måte å lage pestoen på! Ha ha ha! Jeg håper du også deler min begeistring!

Ingredienser
600 g laksefilet med skinn, uten bein
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
Dillpestoen
2 ss fru timians dillpesto
3 ss kokende vann
2 ss god olivenolje
Grønnsalat og kokte poteter til servering
Slik gjør du
Krydre laksebitene og stek dem med skinnsiden ned på forholdsvis sterk varme i en panne med olje. Stek til skinnet har blitt gyllenbrunt. Skru ned varmen, vend fiskestykkene og stek fisken ferdig.
Ha Fru Timian dillpesto i en bolle og rør inn det kokende vannet. La det stå og svelle i 2 minutter før du rører inn olivenoljen. Fordel dillpestoen over fisken ved servering.


