Kaldhevede rundstykker med sesamfrø og valmuefrø

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 30 minutter

Porsjoner: 16

Kaldhevede rundstykker med sesamfrø og valmuefrø

Å kaldheve rundstykker er helt genialt når du har lyst på nystekte rundstykker til frokost, men ikke føler for å stå opp i otta. Det eneste som trengs for å lage disse, er plass til å sette formen med rundstykkene i, i kjøleskapet over natten.

Når jeg kaldhever rundstykker, som her, bruker jeg veldig sjelden å forheve deigen. Jeg elter den bare sammen og ruller ut til rundstykker med en gang. Deigen er litt vanskeligere å rulle ut når den ikke er hevet, men smaksmessig greier jeg ikke å kjenne forskjell på de ferdigstekte rundstykkene om deigen får forheve eller ikke.

God bakst!

Ingredienser

Rundstykkene
100 g grovt sammalt rugmel
150 g fullkornshvetemel
50 g lettkokte havregryn
375 g hvetemel
1 ts salt
0.25 pk gjær
2 ss olivenolje
5.25 dl vann, ca. 25 grader

Toppingen
sesamfrø
valmuefrø

Slik gjør du

Kle en liten ildfast form med bakepapir.

Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Smuldre fersk gjær rett i bollen. Ha i væsken og elt deigen på lav hastighet i 10–12 minutter. Skru opp hastigheten og elt kraftig i 2 minutter. Da bruker jeg å holde på kjøkkenmaskinen så jeg ikke risikerer at den hopper ned av benken 😉

Dryss et tynt lag på benken og hvelv ut deigen. Den den i 16 like store biter og rull dem ut til boller. Ettersom deigen ikke er forhevet, er den litt vanskeligere å rulle, men det går helt greit allikevel.

Ha vann i en bolle, og valmuefrø og sesamfrø i hver sin lille bolle.

Dypp rundstykkene først i vannet, så enten i valmuefrøene eller sesamfrøene før du plasserer dem i formen. Dekk formen løst med plastfolie og sett den i kjøleskapet til neste dag.

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Ta rundstykkene ut av kjøleskapet og la de stå på kjøkkenbenken i 30-40 minutter. Du kan også sette dem over en kjele med dampende vann for å få dem varme litt fortere.

Sett formen på nest nederste rille i stekeovnen og stek rundstykkene i 15-25 minutter. Steketiden avhenger av hvor kalde/varme de er før du setter dem i stekeovnen og hvor godt formen de står i, leder varme. Stikk gjerne et steketermometer midt i ett av rundstykkene for å sjekke om de er gjennomstekte. De skal ha en kjernetemperatur på 96 grader.

God bakst!

2 kommentarer til “Kaldhevede rundstykker med sesamfrø og valmuefrø”

    • Hei Marit! Om du ikke har mulighet til å sette brettet i kjøleskapet over natten, er det bedre å la selve deigen stå ute på benken, før du ruller dem ut til rundstykker. Da må du også redusere gjærmengden sånn at du bruker i underkant av 1/4 pakke. Hvis du har et kaldt soverom, kan brettet eventuelt stå der over natten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon