Kaldhevede rundstykker med rugmel og gresskarkjerner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kaldhevede rundstykker med rugmel og gresskarkjerner

Å bake kaldhevede rundstykker er perfekt helgesyssel, spør du meg! Og jeg vet jo at mange av dere er fullstendig enige med meg! Det kan jeg nemlig se på besøksstatistikken på bloggen. Vi spiser havregrynsgrøt til frokost stort sett fem dager i uka, så da er det deilig med enten varme rundstykker eller soldiers til frokost i helgene.

Disse rundstykkene ruller jeg ut ferdig på kvelden og plasserer på et stekebrett. Så setter jeg hele brettet inn i kjøleskapet natten over. Så er det bare å ta brettet ut av kulden og sette på stekeovnen når jeg står opp.

Herlig start på dagen!

salat med pulled pork

Disse rundstykkene er også veldig gode å servere sammen med denne pulled pork-salaten!

Oppskrift på kaldhevede rundstykker med rugmel og gresskarkjerner
18 rundstykker

300 g rugmel
100 g lettkokte havregryn
600 g hvetemel
100 g gresskarkjerner + 100 g til pynt
50 g solsikkekjerner
1 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
6 ¾ dl vann

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du ferskt gjær, smuldrer du det rett i bollen. Hell i vannet og elt deigen på laveste hastighet på kjøkkenmaskinen, i 12–13 minutter til du har fått en blank og fin gjærdeig.

Når jeg har tid, bruker jeg å la deigen heve i bollen i 45–60 minutter, før jeg ruller dem ut, men ettersom de skal heve så lenge etterpå, går det helt fint å rulle dem ut til rundstykker med en gang også.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og kna deigen sammen en gang før du deler den opp i 18 like store deler. Rull dem ut til rundstykker.

Fyll en liten skål med lunkent vann og en skål med gresskarkjerner. Dypp rundstykkene først i vannet, så i gresskarkjernene. Sett rundstykkene over i en bakepapirkledd langpanne.

Dekk langpannen med plastfolie og sett den i kjølehjørnet over natten.

Neste morgen tar du ut brettet og setter stekeovnen på 225 grader. Jeg bruker ofte å koke opp en kjele med litt vann i og så sette stekebrettet oppå den tiden det tar for stekeovnen å bli varm. Da rekker rundstykkene å bli romtempererte før jeg setter dem inn.

Stek rundstykkene i 15–18 minutter. Legg dem over på en bakerist til avkjøling.

Rundstykkene er fine å fryse. God bakst!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon