Lyst til å få en god start på dagen? Gjerne av det slaget hvor frokosten bare kan plukkes ferdig ut fra kjøleskapet og tas med i farta, eller gjerne kan nytes sammen med en god kopp med te ved kjøkkenbordet! Her er valget ditt!

Jeg kan iallfall love at om du bruker 2 minutter på å røre sammen noen ingredienser på ettermiddagen eller kvelden, står frokosten klar til deg i kjøleskapet neste morgen!

Her har jeg drysset noen solsikkekjerner og ferske bringebær over kjøleskapsgrøten på morgeskvisten.

PS! Kjøleskapsgrøt er særdels kjekt å ha stående i kjøleskapet de ettermiddagene hvor det ikke er tid til å spise middag før sent på kvelden også 😉

Kjøleskapsgrøt med havregryn og bringebær

til 1 person

1 ½ dl (75 g) lettkokte havregryn
50 g bringebær, friske eller fryste
1 ½ melk (kumelk, havremelk, mandelmelk)
3-5 saltkorn (altså nesten ingenting)
½ ts flytende honning
1 ts solsikkekjerner til topping
evt. noen bringebær til topping

Rør sammen alle ingrediensene i en skål eller bruk et Norgesglass, som jeg gjør her. Bruker du fryste bringebær, vil de løse seg litt mer opp i grøten i løpet av natten slik at grøten blir litt mer rosa i fargen. Smaken vil fremdeles være kjempegod.

Legg lokk over grøten og sett den i kjøleskapet til neste dag.

Dryss over solsikkekjernene og noen bringebær før du spiser grøten.

Det er også godt med andre bær, et lite dryss kanel og kanskje litt ekstra honning over grøten.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *