Kjøleskapsgrøt med havregryn og bringebær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 minutter + kjøleskapet over natten

Porsjoner: 1

Kjøleskapsgrøt med havregryn og bringebær

Lyst til å få en god start på dagen? Gjerne av det slaget hvor frokosten bare kan plukkes ferdig ut fra kjøleskapet og tas med i farta, eller gjerne kan nytes sammen med en god kopp med te ved kjøkkenbordet! Her er valget ditt! Jeg vet iallfall at det er mange av dere som elsker denne kjøleskapsgrøten!

Jeg kan iallfall love at om du bruker 2 minutter på å røre sammen noen ingredienser på ettermiddagen eller kvelden, står frokosten klar til deg i kjøleskapet neste morgen!

Her har jeg drysset noen solsikkekjerner og ferske bringebær over kjøleskapsgrøten på morgeskvisten. Her kan du variere med andre bær du har tilgjengelig – også frosne bær fra fryseren. Du kan også drysse over gresskarkjerner, rosiner, gojibær og annet snadder som du lyster på.

LES MER! Denne HAVRE- OG CHIAPUDDINGEN gir deg en god start på dagen!

PS! Kjøleskapsgrøt er særdels kjekt å ha stående i kjøleskapet de ettermiddagene hvor det ikke er tid til å spise middag før sent på kvelden også 😉

Ingredienser

Kjøleskapsgrøt
1.5 dl lettkokte havregryn
50 g bringebær
1.5 dl melk
0.25 ts flaksalt
0.5 ts flytende honning

Toppingen
1 ts solsikkekjerner
bringebær

Slik gjør du

Rør sammen alle ingrediensene i en skål eller bruk et Norgesglass, som jeg gjør her. Bruker du fryste bringebær, vil de løse seg litt mer opp i grøten i løpet av natten slik at grøten blir litt mer rosa i fargen. Smaken vil fremdeles være kjempegod.

Legg lokk over grøten og sett den i kjøleskapet til neste dag.

Dryss over solsikkekjernene og noen bringebær før du spiser grøten.

Det er også godt med andre bær, et lite dryss kanel og kanskje litt ekstra honning over grøten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon