Frøboller med cottage cheese

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 45 minutter

Porsjoner: 24

Frøboller med cottage cheese

La det være sagt med en gang; Dette er ikke søte boller, men fine rundstykker. Mamma brukte BESTANDIG å bake disse – og gjør det fremdeles – og ettersom hun alltid har kalt dem frøboller, heter de det hos meg også! De er supergode, kjempeenkle å bake og blir skikkelig, skikkelig saftige!

Oppskriften har ligget her på bloggen siden 2011, og var faktisk én av de første oppskriftene jeg la ut på Fru Timian!
DU FINNER OPPSKRIFTEN HER!

Jeg lager gjærdeigene mine annerledes nå enn jeg gjorde i 2011, så jeg tenkte det var på tide å legge ut en oppdatert oppskrift og fremgangsmåte. Håper du blir fristet til å bake dem også!

God bakst!

PS! Frøbollene er kjempegode å servere med ost og godt syltetøy.

Ingredienser

Rundstykkene
2 gulrot/gulrøtter
1 kg hvetemel + til utbaking
1 ts salt
0.5 pk gjær
2 ss honning
200 g cottage cheese
6.5 dl skummet kulturmelk
50 g smør kjøleskapskaldt

Toppingen
0.5 dl sesamfrø
0.5 dl solsikkekjerner
0.5 dl valmuefrø
0.5 dl linfrø

Slik gjør du

Skrell gulrøttene og riv dem på den grove siden av rivjernet og ha det i en bakebolle sammen med hvetemelet, saltet og gjæren. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Deigen skal eltes så lenge at den vil bli helt smuldret inn i deigen.

Ha i honningen og cottage cheese og 6½ dl av melken. Det er litt forskjell på hvor saftige gulrøttene er, så det er greit å holde igjen litt av væsken til du får eltet deigen sammen og sett om den er passe i konsistensen.

Elt deigen på lav hastighet i 12-15 minutter. Dersom deigen er fast, tilsetter du resten av væsken. Jeg bruker å ha en forholdsvis våt deig.

Del smøret i små terninger og elt det inn i 4-5 minutter. Øk hastigheten på kjøkkenmaskinen og elt kraftig de siste 2 minuttene.

Dekk bollen med plastfolie eller lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar en god time.

Fordel frøene til toppingen i hver sin lille skål og ha vann i én liten skål også.

Dryss et tynt lag på bakebordet og hvelv over deigen. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 24 like store deler. Rull ut til boller. Bruk så lite mel som mulig når du ruller ut bollene. Dypp dem først i vannet, så i den ønskede toppingen før du setter dem på et bakepapirkledd stekebrett. Hvis du ikke vil ha dem tett i tett, som her på bildet, fordeler du bollene utover to stekebrett.

Dekk stekebrettet med plastfolie og la frøbollene etterheve. Det tar ca. 30-45 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 215 grader varmluft (hvis du bare har ett brett, kan du gjerne steke på 225 grader over- og undervarme).

Er det avstand mellom frøbollene, steker du dem i 12-14 minutter. Hvis de står tett i tett på brettet, må du legge til ca. 4 minutter til steketiden.

La frøbollene avkøles på en bakerist.

Kos deg!

(Teller du antall frøboller på brettet mitt, kan du se at det bare er 20 frøboller. Brettet jeg brukte er litt mindre enn mitt vanlige stekebrett, så jeg stekte 4 boller på et eget brett)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon