Nudelsalat med kjøttdeig og mango

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

Nudelsalat med kjøttdeig og mango

Du vet at middagen er elsket når de rundt bordet slurper og smatter i kor, og nesten ikke har tid til å prate! Jeg må jo være ærlig nok til å si at jeg blir innmari glad når akkurat dette er reaksjonen! Og jeg blir ekstra glad når det skjer med de kjappe hverdagsmiddagene hvor jeg ikke har tid til å dille og dalle for mye.

SPAGETTI OG KJØTTSAUS er jo en kjær følgesvenn hos veldig mange av oss. Dagens versjon er den asiatiske søsteren hvor spagettien er bygget ut med nudler og mangoen har tatt plassen til stangselleriet. Gulrot har jeg med i begge versjoner!

Alle råvarene til middagen har jeg kjøpt i helt vanlig dagligvarebutikk, men om du ikke finner mørk soyasaus i din butikk, bruker du litt mer vanlig soyasaus og 1 ts ekstra med brunt sukker.

Håper dette blir en ny hverdagsfavoritt hos dere også!

Ingredienser

Nudelsalaten
2 gulrot/gulrøtter
1 mango
250 g risnudler
150 g sukkererter
1 ss solsikkeolje
400 g kjøttdeig
1 rød chili
2 fedd hvitløk
3 cm ingefær
2 ss mørk, søt soyasaus
1 ss soyasaus
3 ss fish sauce
1 ss mykt, brunt sukker
1 lime
4 vårløk
2 ss sesamfrø
koriander til servering

Slik gjør du

Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver, så i strimler. Har du en mandolin, kan du gjerne bruke det. Du kan også bruke en bred grønnsaksskreller eller en kniv. Legg dem i en bolle med kaldt vann.

Skjær løs begge bredsidene av mangoen fra steinen før du skreller den og skjærer den i tynne skiver. Resten av kjøttet, bruker jeg å skrelle, mens det fremdeles sitter fast i steinen, og spise mens jeg lager resten av middagen.

Legg risnudlene i en bolle og hell over nok kokende vann til at det dekker. La det ligge i 3-4 minutter (alt etter hva som står på pakken) før du hvelver det over i et dørslag og heller over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen. Sett det til side.

Ha sukkerertene i en bolle og hell over nok kokende vann til at det dekker. La det ligge i 1 minutt før du hvelver det over

Varm oljen i en stekepanne og ha i kjøttdeigen. Smuldre den fra hverandre samtidig som du steker den på høy varme til den begynner å bli gyllenbrun.

Del chilien på to langsetter og skrap ut frøene før du finhakker både den, hvitløkfeddene og ingefæren. Skru ned varmen på platen litt og ha i. La det steke med i 3-4 minutter.

Ha i begge typene soyasaus, fish sauce, det brune sukkeret og limesaften og stek videre i 1 minutt.

Skjær vårløken i tynne ringer, litt på skrå og ha halvparten av dem i stekepannen og la dem steke med det siste minuttet.

Da er alt ferdig preppet, så da er det bare å plassere det fint sammen på tallerkener – eller et stort serveringsfast – og drysse over sesamfrøene og litt koriander.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon