Chiadrikk med honning og lime

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 10 minutter

Porsjoner: 1

Chiadrikk med honning og lime

Denne drikken har jeg blitt helt hektet på, og jeg har drukket et glass hver eneste dag de to siste månedene. Den er så forfriskende og god, og så elsker jeg å knaske i meg de små, litt halvveis geléaktige chiafrøene.

Hjemme hos oss løpes det ganske mye, og da poden leste boken “Born To Run” her før jul, måtte han teste ut én av de to drikkene som superatletene – Tarahumarafolket, som er indianere fra Copper Canyons i Mexico – drakk som styrkedrikk. Selve oppskriften på chiadrikken står ikke i boken, men om man søker, finner man den. Tarahumarafolket er kjente for å løpe superlange løp, og i sandaler som bare har en tynn skinnsåle, kan de løpe 15 mil (!) på én dag. Og så gjenta bragden dagen etter!

Jeg har ingen ambisjoner om å verken løpe så langt eller så fort som de gjør, men jeg nyter min chiadrikk hver eneste dag.

Chia har vært veldig mye brukt i Sør-Amerika i uendelige tider, og chia betyr visstnok styrke. Chiafrøene inneholder mye fiber og Omega-3, og limen har C-vitaminer. Helt topp påfyll for kroppen, samme om man tenker å løpe eller ikke.

Det er ikke anbefalt å spise mer enn 15 gram chiafrø om dagen, det er ca. 2 ss.

Hvis du vil lese mer om chiafrø, kan du lese en artikkel BRAMAT har skrevet her. 

PS! Den andre styrkedrikken Tarahumarafolket bruker, er maisøl. Jeg er ikke en like ivrig drikker av det, som av chiadrikken, men når det er skikkelig varmt på sommeren, elsker jeg å ta en iskald SHANDY etter en løpetur!

Tarahumarafolket bruker agavesirup i sin drikk, så du kan gjerne bruke det, om du har det stående. Jeg har bestandig honning stående, så da bruker jeg det istedenfor.

Ingredienser

Chiadrikk
1 ts honning
1 dl kokende vann
1.5 ss chiafrø
1 lime
1.5 dl mineralvann

Slik gjør du

Rør ut honningen i et glass sammen med det kokende vannet. Ha i chiafrøene og la det stå i 10 minutter.

Klem saften ut av limen og ha i glasset. Noen ganger er lime ganske hard og du får lite saft ut av den. Da kan du gjerne bruke to stykker. Fyll opp med mineralvann.

Håper det faller i smak!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon