Engelsk påskeloff

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 50 minutter

Porsjoner: 1

Engelsk påskeloff

Engelskmennene har sin herlige tradisjon med å bake CROSS BUNS til påske! Og som den store gjærbakstelskeren jeg er, elsker jeg disse søte bollene!

Til årets påske hadde jeg lyst til å lage dem med en liten vri, så da ble det påskeboller i loff-format! Og vet du hva? Den ble knallgod! Perfekt å spise akkurat som den er, med litt smør og appelsinmarmelade eller med en skive brunost eller to!

Og har du lyst på en skikkelig LUKSURIØS FROKOST i løpet av påsken, må du bare teste ut å bruke skiver av påskeloffen i ARME RIDDERE! Oh la la! Det er en sikker vinner!

Jeg bruker både korinter i påskeloffen. Du kan selvfølgelig bruke rosiner i den istedenfor, hvis det er hva du har tilgjengelig!

God påske og god bakst til deg!

Ingredienser

Loffen
2 dl kokende vann
2 teposer earl grey
50 g korinter
625 g hvetemel
1 pk gjær
0.25 ts salt
1 ts kanel
75 g sukker
1 sitron
2.5 dl melk
50 g kaldt smør

Til kryssene
50 g hvetemel
0.5 dl vann

Glasuren
1 ss appelsinmarmelade
1 ss vann

Slik gjør du

Hell det kokende vannet over teposene. Ha i korintene og la det stå i ca. 10-15 minutter.

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen.

Vask sitronen godt før du river det gule av skallet på den fineste siden av rivjernet. Ha i melken, tevannet og korintene og elt deigen på lav hastighet i ca. 10 minutter.

Del smøret i terninger og tilsett i degien. Elt videre i 4-5 minutter til smøret er eltet inn og du har en blank og glatt deig.

Dekk bollen med et lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 45-60 minutter.

Smør en brødform på 2 liter med smør eller kle den med bakepapir.

Hvelv deigen ut på bakebordet og del den i 10 like store deler. Rull dem ut til boller og plassér dem tett i tett i brødformen.

Dekk formen med plast og la loffen heve til ca. dobbel størrelse. Det tar 25-30 minutter. I mellomtiden kan du sette på stekeovnen på 190 grader over- og undervarme.

Rør sammen hvetemelet og vannet til en tykk røre. Kanskje må du tilsette litt mer vann for at den skal bli tyktflytende. Ha røren i en sprøytepose eller bruk en skje til å fordele den som kryss over hver av bollene i loffen.

Stek loffen på nest nederste rille i 45-50 minutter. Om den blir for mørk før den er ferdigstekt, kan du legge et bakepapir over.

Rør sammen appelsinmarmeladen og vannet. Så snart du har tatt loffen ut av stekeovnen, hvelver du loffen ut av formen og pensler du appelsinmarmeladen over. La påskeloffen avkjøles på en brødrist.

God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon