Ostefylte tortillas toppet med kjøtt, guacamole og syltet rødløk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ostefylte tortillas toppet med kjøtt, guacamole og syltet rødløk

Er du klar for en liten twist på ukas tacomiddag? Da må du sjekke ut denne herligheten!

Istedenfor å drysse osten over lefsene og karbonadedeigen – eller kjøttdeigen – til slutt, har jeg plasser den mellom to lefser, som jeg steker i ovnen først, for så å toppe med kjøtt – krydret med Fru Timians eminente tacokrydder – guacamole, rødløk og jalapenos. Nam! Dette er skikkelig snaddermat og en herlig fredagsfornøyelse!

LES MER: Her finner du forhandlerne av hele smaksserien min!

Du må gjerne kjøre på med en liten klatt rømme på toppen også! Til familiens vegetarianer krydrer og steker jeg opp sopp istededenfor kjøtt.

LES MER: Her finner du Fru Timians kryddebutikk

Taco med ostefylte tortillas, kjøttdeig, syltet rødløk og guacamole

til 4 personer

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 ss olivenolje
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2 ss Fru Timian Tacokrydder
1 ½ dl vann

Tortillalefsene
16 små tortillalefser
2 ss olivenolje
2 ts Fru Timian Tacokrydder
300 g revet ost, gjerne en blanding med Jarlsberg, cheddar og mozzarella

Guacamole
2 avokadoer
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
flaksalt
pepper
¼ potte koriander

til servering
1 rødløk
syltet jalapenos – fra glass

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Stek karbonadedeigen/kjøttdeign i oljen på høy varme i en stekepanne. Finhakk løken og hvitløkfeddene og ha i. Skru samtidig ned varmen til medium og la det surre i noen minutter til løken blir myk.

Tilsett tomatpuréen og stek videre i to minutter. Dryss over tacokrydderet og hell over vannet. Kok opp og la det småkoke til vanent er innkokt.

Fordel halvparten av tortillalefsene utover ett eller to stekebrett. Pensle dem med olivenolje før du drysser over halvparten av tacokrydderet og fordeler all osten over. Legg resten av tortillalefsene over, pensle dem med olje og dryss over resten av krydderet.

Sett brettene i stekeovnen og stek til osten er smeltet og lefsene gyllenbrune, ca. 10 minutter.

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene. Jeg bruker å risse opp ruter i kjøttet, mens det fremdeles er i skallet, og så presse og mose det rett ned i en skål. Så bruker jeg en gaffel til å mose det så mye som jeg ønsker. Jeg liker guacamolen best når det fremdeles er litt klumper i den.

Ha i limesaften og rør den inn før du river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Hakk opp korianderen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Skjær rødløken i tynne ringer.

Fordel kjøttet og resten av tilbehøret over tortillalefsene så snart de er ute av stekeovnen.

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon