Smaken av sol og sommer på et fat! Åh! Jeg elsker sommermat som dette! Superkjapt og enkelt å lage, og knallgodt å spise!

Jeg prøvde meg på å tilberede havreris for føste gang til denne salaten, og det synes jeg var skikkelig godt! Du finner pakkene med havreris på samme sted som det står vanlig ris i butikken. Du kan gjerne også bruke byggris istedenfor. Smaken er veldig lik.

LES MER! Kyllingsalat med chorizo og byggris!

Dette er en mettende salat, så du kan gjerne servere den alene, som den er. Eller du kan servere den som tilbehør til et grillspyd eller et saftig grillet kyllingbryst.

Maissalat med tomater, havreris og fetaost

til 4 personer

2 ½ dl havreris eller byggris
vann og salt til koking
4 maiskolber
250 g tomater
1 liten potte mynte
200 g fetaost
2 ss olivenolje
nykvernet pepper
litt flaksalt
50 g ruccola

Kok havrerisen eller byggrisen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Du må gjerne bruke ferske maiskolber, når de er i sesong. Når de ikke er det, bruker jeg de kokte som du kjøper vakuumerte i butikken. Legg maiskolbene på en varm grill eller i en grillpanne og stek til de blir brunflekkete.

I mellomtiden deler du opp tomatene, hakker opp mynten og brekker fetaosten i mindre biter.

Når maiskolbene er ferdige, skjærer du maisen av selve kolbene og brekker den opp i mindre biter. Ha det i en bolle sammen med resten av ingrediensene og bland det sammen. Ettersom fetaosten er ganske salt, er det ikke sikkert at du trenger å tilsette ekstra, så smak deg litt frem.

Fordel salaten utover et serveringsfat!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *