T-benstek med urtesmør og asparges

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

T-benstek med urtesmør og asparges

Lyst på saftig biff på grillen i sommer? Da tenker jeg at denne T-bensteken passer helt perfekt! Mørt, saftig og skikkelig smakfult kjøtt!

Og, hvis du nå legger en bunt eller to med asparges på grillen også og i tillegg lager deg et skikkelig smakfult urtesmør, da skal du se at dette blir en aldri så liten høydare på grillfronten!

LES MER! Stekeguiden til perfekt kjernetemperatur på alt du steker!

Når jeg griller kjøtt, fisk og grønnsaker som ikke tar mange minuttene for å bli ferdig, liker jeg best å gjøre ferdig alt det andre inne på kjøkkenet først, så kan jeg konsentrere meg helt og fult om grillingen. Og være sikker på at det jeg legger på grillen ikke blir brent.

Fordi det er et stort bein midt i kjøttstykket, må du beregne litt høyere antall gram per person enn du vanligvis gjør.

LES MER! Server gjerne BAKTE POTETER til T-beinsteken!

Ingredienser

T-bensteken
1 kg t-benstek
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 lime

Urtesmøret
100 g meierismør
3 fedd hvitløk
0.5 potte basilikum
1 lime

Aspargesen
400 g asparges
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt

Slik gjør du

Fyr opp grillen. Bruker du kull, lar du det være uten kull på den ene siden av grillen sånn at kjøttet kan ligge på indirekte varme til ettersteking.

Ta smøret tuk urtesmøret ut av kjøleskapet så det rekker å bli litt mykt. Riv hvitløkfeddene på den fine siden av rivjernet eller bruk en hvitløkpresse og finhakk basilikumbladene. Vask limen godt og riv det grønne av skallet fra 1 lime. Rør alt dette godt sammen med smøret. Rull det sammen til en pølse i plastfolie, eller legg det over i en skål.

Fordel olje, salt og pepper godt rundt hele kjøttstykkene. Del limene i to. Skjær vekk det nederste stykket av aspargesen før du fordeler olje og salt over dem.

Legg kjøttstykkene på en skikkelig varm grill og stek det i 4-5 minutter på hver side, til det har fått en gyllenbrun stekeskorpe. Legg det så over på indirekte varme, stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen og la kjøttet ligge til det får en kjernetemperatur på 60 grader. Det vil stige noen grader mens det hviler, sånn at det ender opp på 63-64 grader. Da er kjøttet lett rosa. Vil du ha det rødere, ettersteker du det kortere.

Du finner en super oversikt over kjernetemperaturer her!

Aspargesen trenger bare noen få minutter på en varm grill, så den legger du ikke på før kjøttet ligger for å hvile.

Legg limene, med snittsiden ned, på grillen i noen minutter også. Klem saften over kjøttet og grønnsakene ved servering.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon