Kald ørret med agurk- og mangosalsa

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 6

Kald ørret med agurk- og mangosalsa

Dette er etter min smak skikkelig staselig mat, på en deilig avslappet måte. Den ser ordentlig flott ut og smaker fantastisk. Og så er den til alt overmål enkel å lage. Du kan dessuten steke ferdig fisken dagen før selskapet.

Her bruker jeg ørret. Du kan selvfølgelig også bruke laks, på akkurat samme måte.

Den søte, litt skarpe agurk- og mangosalsaen passer perfekt til den saftige fisken. Forbereder du salsaen dagen før selskapet, kan du vente med agurken. Den blir fort litt tam i fargen om den ligger i dressingen lenge.

LES MER! Sånn lager du kjempegod KYLLING I LANGPANNE MED TOMATER OG ESTRAGON

Ingredienser

Ørreten
1 kg ørretfilet med skinn, uten bein
2 ts salt
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
0.5 nykvernet pepper
1 løk
0.5 flaske hvitvin
vann

Agurk- og mangosalsa
1 lime
1 ss flytende honning
2 ss solsikkeolje
1 agurk
01 mango
1 vårløk
0.5 rød chili
1 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader.

Legg ørreten, med skinnsiden ned, i en ildfast form som er ca. like stor som fiskestykket. Dryss over alt krydderet.

Skjær løken og sitronen i skiver – som legges oppå og rundt ørreten. Hell over hvitvinen og nok vann til at det akkurat dekker fisken.

Sett formen midt i stekeovnen og stek til væsken akkurat begynner å boble. I min stekeovn tar dette et sted mellom 45 og 50 minutter. Ta formen ut av stekeovnen og la den stå på kjøkkenbenken til fisken er kald.

Nå kan du enten sette hele formen inn i kjøleskapet til neste dag eller løfte fisken forsiktig opp av væsken, legge den over på et fat og servere den med en gang.

Press saften ut av limen til salsaen og rør den sammen med honningen og solsikkeoljen i en bolle.

Del agurken i to på langs og skrap ut den våte kjernen med en skje. Skjær den så i skiver. Skrell mangoen med en grønnsaksskreller før du skjærer kjøttet løst fra steinen. Skjær den så i små terninger. Vårløken skjærer du i tynne ringer og chilien finhakker du. Vil du ha en sterk salsa, tar du med frøene. Hvis ikke skraper du dem ut før du finhakker kjøttet.

Bland det med dressingen i bollen. Smak til med salt og pepper.

Denne oppskriften er fra boken min: Fru Timians beste sommermat. Alle bildene er tatt av Studio Dreyer Hensley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon