Glutenfritt nøttebrød med frø og kjerner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter

Glutenfritt nøttebrød med frø og kjerner

Dette glutenfrie nøttebrødet med frø og kjerner er knallgodt! Du vet av typen: «jeg tror kanskje jeg må ha en skive til». Ha ha ha! Og så er det veldig kjapt og enkelt å lage. Du bruker fem minutter på å finne frem, røre sammen ingrediensene og å kle en brødform med bakepapir. Og så er det bare å steke brødet i 45-50 minutter.

Jeg synes ikke bestandig det er så enkelt å lage et godt brød uten gluten, men dette nøttebrødet er skikkelig godt Det holder seg dessuten saftig og godt i flere dager så lenge som du har det pakket inn i en plastpose. Det er også fint å fryse ned. Enten som helt brød, eller skåret i skiver. Her er mulighetene mange.

LES MER: Bak deg en saftig og GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE

For å gi brødet litt sødme i smaken, hakker jeg opp tre dadler og rører inn sammen med resten. Om du ikke har det tilgjengelig når du skal bake, kan du bruke rosiner istedenfor. Jeg liker iallfall veldig godt den lille sødmen. Og den gjør også at dette glutenfrie nøttebrødet passer perfekt å servere neste gang du skal ha ostekveld! For en tynn skive nøttebrød med en god osteskive og kanskje en marmelade på toppen! Oh la la! Det er godt det!

LES MER: Denne ITALIENSKE MANDEL- OG SITRONKAKEN er like glutenfri som den er god

Ingredienser

Glutenfritt nøttebrød med kjerner og frø

4 egg
150 g valnøtter
3 dadler
0.5 ts salt
75 g gresskarkjerner
75 g solsikkekjerner
50 g chiafrø
50 g sesamfrø

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en brødform med bakepapir.

Ha eggene i en bolle og pisk dem lett sammen.

Grovhakk valnøttene og skjær dadlene i småbiter. Ha dem i bollen sammen med resten av ingrediensene og rør det sammen.

Hell røren over i brødformen og glatt den litt ut på toppen før du setter formen i stekeovnen og steker brødet i 47-48 minutter.

Jeg liker best å la brødet ligge i brødformen noen minutter før jeg legger det over på en bakerist til det er helt avkjølt. Når det får ligge noen minutter i formen først, innbiller jeg meg at fuktigheten i brødet bevares best mulig.

God glutenfri bakst til deg!

LES MER! Er du glad i å bake gjærbakst? I boken min «Gjærbakst for alle» finner du massevis av gode oppskrifter.

Ett kommentar til “Glutenfritt nøttebrød med frø og kjerner”

  1. Hei, dette må jeg prøve. Har prøvd andre såkaldte Steinalderbrød som ligner, men ikke er helt like. Hvor lenge tror du brød av denne typen er holdbare i kjøleskap?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon