Glutenfritt grovbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 15 minutter

Porsjoner: 2

Glutenfritt grovbrød

Her kommer en enkel og kjempegod oppskrift på glutenfrie grovbrød! Og de ble rett og slett så gode at jeg også – som kan spise akkurat så mye gluten som jeg vil, og som elsker gluten – syntes de ble skikkelig gode! Så da håper jeg at alle dere som ikke kan spise gluten også vil elske disse grovbrødene!

Noe av det jeg får mange spørsmål om her på bloggen, er ulik diettmat og spesialmat tilpasset ulike allergier og sykdommer. Og da må jeg skuffe de aller fleste som sender disse forespørslene, for jeg greier ikke å være oppdatert og spesialist på alt dette forskjellige, og jeg tenker at det finnes mange gode spesialsider kan brukes.

Til alle som må leve glutenfritt, vil jeg tipse om blogggen “Pappa uten gluten” som har masse gode glutenfrie oppskrifter.

Mange av matoppskriftene her på Fru Timian er naturlig glutenfrie eller kan, med enkle grep, lages glutenfrie – og det er jo fordelen med å lage mat fra bunnen selv. Da vet man hva som er i maten.

Når det kommer til baking, er det ikke like mye å velge mellom her på bloggen, men denne glutenfrie sjokoladekaken er både god og enkel. Den superpopulære suksesskaken er også glutenfri, noe denne franske sjokoladekaken også er! Og, når det er klart for julekaker, kan du sjekke ut denne oppskriften på krumkaker!

Jeg kan ikke nok om de ulike glutenfrie melblandingene til at jeg vet om det ene kan erstatte det andre, så jeg skriver hvilke merker jeg bruker bak de ulike sortene. Så kan dere trikse og mikse så mye dere vil ut fra det.

Ingredienser

Glutenfrie grovbrød
550 g grov melblanding fra møllerens
475 g lys mix fra semper
15 g fiberhusk
1 ts salt
100 g gresskarkjerner
40 g linfrø
150 g glutenfrie havregryn fra axa
1 pk gjær
3 dl melk ca. 25 grader - kan erstattes med vann
6.75 dl vann ca. 25 grader

Slik gjør du

Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. La det være igjen litt gresskarkjerner og havregryn til å drysse over brødene etterpå.

Hell i melken og vannet og elt deigen, på laveste hastivhet i noen minutter. Lenge nok til at deigen kommer godt sammen og gjæren er innarbeidet i deigen. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen det siste minuttet eller to.

Kle samtidig to brødformer, hver på 2 liter med bakepapir eller smør dem med olje.

Fordel deigen, som er forholdsvis klissete, i de to brødformene. Pensle brødene med vann før du drysser over gresskarkjernene og resten av havregrynene og presser dem litt ned i brødene. Dekk brødformene med plastfolie og la deigen heve i ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Stek brødene i ca. 55 minutter til de er gjennomstekte. Her brukte jeg et steketermometer og stekte til brødene fikk en kjernetemperatur på 97 grader.

La brødene avkjøles på en bakerist.

God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon