Knallgod kuleis med karamell og bringebær
Altså! Dette er en utrolig lettvint og enkel måte å lage hjemmelaget kuleis på! Og den blir SÅ GOD! Du trenger dessuten ingen ismaskin for å lage denne silkemyke isen.
Vanligvis bruker jeg to ingredienser som base til disse isene; kremfløte og søt kondensert melk. I dag tilsatte jeg også dulce de leche (eller HaPå) for å gi hele basen en god smak av karamell.
Til dagens to varianter bruker jeg moste bringebær i den ene og små karamellbiter og salte peanøtter i den andre. Her kan du virkelig leke deg med å teste ut dine favorittsmaker. Det kommer garantert flere varianter fra meg i løpet av sommeren også, så det er bare å følge med.
LES MER! Sånn lager du Oreo cheese cake ice cream
Du kan selvfølgelig servere isen i skåler, eller du kan gjøre som jeg gjør her; lager kuler og serverer dem i iskjeks.
Sett gjerne både den søte kondenserte melken og den karamelliserte i kjøleskapet slik at den er kald før du begynner.

Ingredienser
6 dl kremfløte
1 boks søt kondensert melk (397 gram)
1 boks dulce de leche eller HaPå (300 gram)
Til bringebærisen
300 g frosne bringebær tint
Til karamellisen
100 g strøssel av karamellfudge du finner det over isdisken i butikken
150 g salte peanøtter
Til servering
iskjeks
Sånn lager du knallgod kuleis med karamell og bringebær
Ha kremfløten i en bolle og pisk til den er luftig. I en annen bolle pisker du den søte kondenserte melken til den også tykner. Det tar litt lengre tid enn å piske kremfløten. Ha i den karamelliserte melken og pisk det sammen.
Blander sammen disse to kremene, så har du basen til isen. Fordel den i to former som du kan fryse ned.
Mos bringebærene med en stavmikser og bland inn i den ene formen. I den andre formen rører du inn karamellfudgen og peanøttene. Legg på lokk og sett boksene i fryseren til neste dag.
Jeg synes det er enklest å få fine kuler av isen når jeg dypper isskjeen i lunkent vann før jeg setter isskjeen i isen og drar den mot meg.
Dryss gjerne på litt ekstra med både bringebær, karamell og peanøtter når du serverer isene.



