Kaldhevede rundstykker med sesamfrø

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter pluss hevetid over natten

Porsjoner: 12

Kaldhevede rundstykker med sesamfrø

Hvis jeg noen gang får spørsmål om hva jeg ville spist dersom jeg måtte spise én og samme matrett resten av livet, tror jeg svaret måtte bli brød med smør og hvitost. Jeg kommer aldri til å bli lei kombinasjonen godt brød, mykt smør og en akkurat passe smaksrik, egentlig helt straight, hvitost. Og «godt brød» kan veldig gjerne være disse kaldhevede rundstykkene. De er min løsning på å få nystekt gjærbakst til frokost i helgene, uten å måtte stå opp like tidlig som ellers i uka. 

Om kvelden lager du deigen til rundstykkene og ruller dem ut. Så setter du hele stekebrettet i kjøleskapet over natten. Da er de klare for å bli satt i stekeovnen nesten før du har gnidd søvnen ut av øynene.

LES MER: Lyst til å bake eltefritt brød? Sjekk ut denne oppskriften!

Tips: Vil du steke rundstykkene uten kaldheving, lar du dem etterheve i ca. 45 minutter før du steker dem som anvist. 

Ingredienser

Deigen

400 g hvetemel
350 g fullkornshvetemel
1 ts salt
10 g fersk gjær eller 3 g tørrgjær
5.25 dl vann, ca. 25 grader
1 dl sesamfrø til strøssel

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene, unntatt sesamfrøene i en bakebolle og la eltekroken gå, på lav hastighet i ca. 15 minutter. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare rett i deigen. Du trenger ikke å røre den ut i vannet først. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i ca. 1 time.

PS! Noen ganger, når rundstykkene skal heve i kjøleskapet hele natten, hopper jeg over forhevingen av deigen, og ruller ut rundstykkene med en gang. Deigen er litt vanskeligere å rulle ut da, men smaken på de ferdige rundstykkene blir like god.

Hvelv deigen over på benken og del den i 12 like store deler. Rull ut til rundstykker. 

Ha sesamfrøene i en liten skål og litt lunkent vann i en annen. Dypp rundstykkene i vannet før du dypper dem i sesamskålen. Plasser dem deretter på et bakepapirkledd stekebrett, dekk brettet med plastfolie og sett det i kjøleskapet til neste morgen.

Ta rundstykkene ut av kjøleskapet og sett stekeovnen på 230 grader. For å få litt fres i hevingen før jeg setter rundstykkene inn i stekeovnen, bruker jeg å koke opp litt vann i en kasserolle og legge stekebrettet på toppen av kasserollen. Når ovnen er varm nok, setter jeg  brettet inn i stekeovnen. Stek rundstykkene i 15–18 minutter, til de er blitt gyllenbrune. La dem avkjøles på en bakerist. 

Bildene er fra boken min “Fru Timians beste sommermat” og er tatt at Studio Hensley Dreyer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon