Funky simit

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 t

Porsjoner: 12

Funky simit

Jeg måtte nesten kalle disse brødene for funky simit, for originalen er egentlig runde brødringer, noe som definitivt ikke kan sies at disse er. Jeg fikk en overhengende trang til å lage dem litt baguettaktige istedenfor. Smaken og konsistensen er imidlertid som originalene.

Har du vært i Tyrkia, er det store sjanser for at du har fått servert simit. Brødringene er kjennetegnet ved at de blir dyppet i sukkervann og så rullet i sesamfrø før de stekes.

Tyrkerne bruker druesirup til sukkervannet sitt, men det får ikke jeg tak i her i Rakkestad, så jeg bruker lønnesirup. Jeg antar at du også kan bruke vanlig sirup, hvis det er hva du har.

Brødene er supre å spise akkurat som de er, de kan fylles med kremost og syltetøy og de kan serveres til middag. Her serverer jeg dem sammen med SQUASH- OG FETABOLLER og yoghurtdressing. Perfekt kombo, spør du meg.

De funky simitbrødene er fine å fryse ned.

God bakst!

Ingredienser

Deigen
500 g hvetemel
0.5 pk gjær
1 ts salt
3.5 dl vann, ca. 25 grader

Toppingen
1 dl lønnesirup
0.5 dl kokende vann
300 g sesamfrø

Slik baker du funky simit

Ha de tørre ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen før du heller i vannet og setter i eltekroken.

Elt deigen på lav hastighet i ca. 10 minutter. Skru så opp hastigheten litt og elt videre i 3-4 minutter. Følg med på kjøkkenmaskinen så den ikke ramler ned på gulvet.

Dekk bollen med plastfolie eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Rør sammen lønnesirupen – eller daddelsirup om du har det – med vannet i en flatbunnet skål, og fordel sesamfrøene på en tallerken.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Del den i 12 like store deler og rull dem til boller. La dem hvile i 15 minutter. Så ruller du dem ut til baguetter. Her lar jeg dem være ganske tykke på midten og gir dem spisse ender.

Dypp dem så i sukkervannet før du legger dem over i sesamfrøene. Fordel dem utover stekebrettene.

Du trenger ikke å etterheve brødene, så sett brettene rett inn i stekeovnen og stek dem i ca. 15 minutter.

La de funky simitene avkjøles på en bakerist.

God bakst til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon