Squash- og fetaboller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Squash- og fetaboller

Altså! Disse squash- og fetabollene er knallgode! Ja, jeg vil nesten påstå at dette er de beste vegetarbollene jeg har laget! De ligger iallfall helt der oppe i tetsjiktet! De holder dessuten fasongen veldig fint under steking. Og det er bestandig et stort pluss når det kommer til vegetarkaker. Alle som har prøvd å lage det, vet at det ikke er en selvfølge.

Squash er helt eminent å bruke når man skal lage ulike vegetarkaker. Konsistensen er super og smaken er mild slik at den lett trekker til seg smak fra resten av det man tilsetter.

LES MER! Sånn lager du THAI-INSPIRERTE VEGETARKAKER!

I disse er det herlig skarp fetaost og vårløk som er med på å sette smak, og jeg elsker den! Her serverer jeg bollene sammen med godt brød og en hvitløksdressing (som ikke er med på bildene), men du kan også servere dem til TZATZIKI, råstekte poteter og en god salat eller ris og salat til. Disse knallgode squash- og fetabollene passer også perfekt på et MEZEBORD.

LES MER! Her finner du oppskriften på de litt FUNKY SEMITBRØDENE som du kan se på bildene.

Ingredienser

Squash- og fetaostboller
300 g squash 1 medium squash
1 ts flaksalt
100 g fetaost
30 g parmesan
2 fedd hvitløk
2 vårløk
10 greiner persille
75 g fullkornshvetemel
25 g brødsmuler/panko
1 egg
0.25 ts nykvernet pepper
5 ss olivenolje til steking

Slik lager du squash- og fetabollene

Riv squashen på den grove siden av rivjernet og dryss over saltet. La det ligge i 15 minutter før du klemmer ut så mye av væsken som du greier og har squashen i en bolle.

Smuldre i fetaosten og riv både parmesanen og hvitløkfeddene og ha i. Vårløken og persillen hakker du opp. Rør inn fullkornshvetemelet og brødraspet, egget og pepperen og bland det godt sammen.

Kle et stekebrett med bakepapir eller plastfolie og pensle det med litt olivenolje.

Form boller av massen. Jeg bruker en liten isskje til dette, sånn at bollene blir like store. Men det går helt fint å bruke en vanlig skje og så rulle massen i håndflaten også.

Legg bollene over på stekebrettet.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Varm olivenoljen i en stekepanne og legg i squash- og fetabollene. Stek dem på forholdsvis høy varme ti de blir gyllenbrune. Vend.

Du kan steke bollene ferdig i stekepannen, men jeg liker best å ettersteke dem i stekeovnen. Da setter jeg hele stekepannen inn i ovnen og steker i 6-8 minutter. Om du ikke har en stekepanne som kan i stekeovnen, legger du dem over på stekebrettet før du ettersteker dem.

Squash- og fetabollene er supre å fryse ned, så lag gjerne dobbel porsjon!

God middag!

Ett kommentar til “Squash- og fetaboller”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon