Bagels med topping

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: ca. 3 timer

Porsjoner: 18

Bagels med topping

Jeg tilhører definitivt den delen av befolkningen som elsker bagels! Og gjerne bagels med topping! Knasende topping som flyr avgårde på både bordet og gulvet når jeg spiser!

Og i tillegg til knasende topping, vil jeg veldig gjerne ha store mengder med kremost og røkt laks. Mmmmm. Nam! Det er så godt.

Jeg husker jeg måtte ha med en hel røkt laks da jeg skulle på besøk til venninnen min, som var au pair utenfor New York på slutten av 80-tallet. Og hver eneste skive av den eksklusive laksen ble spist sammen med kremost i uttallige bagels mens jeg var der.

LES MER! Sånn lager du FLUFFY AMERIKANSKE PANNEKAKER!

Selv om vi tenker at bagels er et typisk amerikansk bakverk, er opprinelsen polsk. For det var utvandrende polske jøder som tok dem med seg over Atlanteren til New York og gjorde superpopulære. 

Det som skiller bagels fra det meste av annen gjærbakst, er at de skal kokes i vann før vi steker dem. Det er denne prosessen som gir dem den litt seige konsistensen. 

Håper du får lyst til å bake litt du også!

Ingredienser

Deigen
1 kg hvetemel
1 pk gjær
1 ts salt
2 ss sirup
7 dl vann, ca. 25 grader

Til kokingen
3 l vann
3 ss sirup

Topping 1
40 g sesamfrø

Topping 2
20 g sesamfrø
20 g linfrø
20 g gresskarkjerner
20 g solsikkekjerner
3 g flaksalt

Slik baker du bagels med topping

Ha mel, salt, gjær og sirup i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i deigen. Deigen skal eltes lenge, så gjæren vil blir godt blandet inn. Ha i sirupen og vannet og sett mikseren på den laveste hastigheten. Elt deigen i 15 minutter.

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Elt den sammen en gang før du deler den i 18 like store deler. Rull dem ut til boller. Stikk skaftet av en skje eller noe lignende midt i bollen og lag et hull. Bruk fingrene og lag hullet større.

Legg 18 bagels på to bakepapirkledde stekebrett og la dem etterheve i 15–20 minutter, noe som betyr at de første er klar for neste steg når du er ferdig med alle.

Gjør klar for koking før steking

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. 

Fordel toppingene i to dype tallerkener. 

Kok opp vann og sirup i en vid kasserolle eller stekepanne med høye kanter. 

Legg så mange bagels i kasserollen eller stekepannen som du får plass til samtidig. Husk at de vil utvide seg litt under kokingen.

Hold vannet på kokepunktet og la bagelsene ligge i 4 minutter. Snu dem med en hullskje etter 2 minutter. Ta opp én og én og dypp dem i ønsket fyll før du legger dem over på stekebrettet. Jeg bruker engangshansker når jeg holder på med dette, for da tåler jeg varmen bedre. 

Så snart stekebrettet er fullt, kan du begynne å steke. Stek bagelsene i ca. 15 minutter til de har blitt gyllenbrune og fine.

La bagelsene avkjøles på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon