One pot-middag med ris, grønnsaker og kikerter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

One pot-middag med ris, grønnsaker og kikerter

Noen ganger blir jeg ekstra fornøyd når jeg lager en ny oppskrift, og det må jeg si at jeg ble da jeg lagde denne one pot-middagen med ris, grønnsaker og kikerter første gangen! Smakene, luktene, konsistensene, fargene og lettvintheten. Ja, jeg synes alt stemte! Og jeg håper inderlig at du ikke synes jeg tok munnen for full nå!

Mitt ønske er at du skal falle like pladask som meg for denne lettvinte middagen!

Denne middagen er også en skikkelig budsjettvinner! Det er nok pistasjnøttene, jeg drysser over til slutt, som er dyrest av alt. De kan du lett bytte ut med hakkede mandler eller gresskarkjerner. Det blir også helt supert.

Om du vil, kan du også servere stekt kjøtt eller fisk til risretten også, men for min del trenger jeg ikke det. Jeg er såre fornøyd med å spise middagen akkurat som den er.

Hvis du har en ildfast form som både kan brukes på en stekeplate og inne i stekeovnen, er det helt topp. Keramikk eller steingods funker ikke, men veldig mange andre materialer fungerer fint. Du kan også bruke en stor kjele (dersom den ikke har plasthåndtak).

LES MER! Slik lager du ONE POT-KJØTTDEIGGRYTE!

Dette var den første middagen jeg lagde på det nye Matverkstedet mitt! Til stor stas!

Ingredienser

300 g jasminris
2 purre
3 fedd hvitløk
0.5 potte persille
2 ss olivenolje
2 gulrot/gulrøtter
1 fennikel
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
1.5 ts gurkemeie
2 ts fru timian grønnsaksbuljong eller annen grønnsaksbuljong
5.5 dl kokende vann
1 boks hermetiske kikerter ca. 300 gram

Til servering
2 dl gresk yoghurt
25 g pistasjnøtter
1 ss olivenolje

Slik lager du one pot-middag med ris, grønnsaker og kikerter

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Ha risen i en bolle og hell godt med kaldt vann over. La den stå slik mens du forbereder resten.

Del purrene i to, langsetter og vask den godt før du finhakker den og hvitløkfeddene. Hakk også oppersillen, inkludert stilkene. Legg vekk litt av persillen til å drysse over maten når den er ferdig.

Varm olivenoljen i en stor kjele eller ildfast form (se teksten over ingredienslisten) og ha i løk, hvitløk og persille. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter mens du river gulrøttene og grovhakker fennikelen.

Ha det i formen og la det surre videre. Tilsett salt, pepper, gurkemeie og grønnsaksbuljong og rør det inn. Dersom du bruker buljongterning, er det best å røre den ut i det kokende vannet.

Hell ut vannet fra risen og ha risen i formen sammen med det kokende vannet og kikertene. Bland det sammen.

La vannet koke opp igjen. Så setter du hele formen i stekeovnen og lar den stå midt i, i 30 minutter. Ikke bli nervøs selv om retten blir ganske mørkt brunflekkete på toppen. Det er med på å gjøre middagen ekstra god. Husk bare å ikke sloss om de knasende kikertene. Ha ha ha!

Fordel den greske yoghurten på en liten asjett. Hakk opp pistasjnøttene og dryss noen over yoghurten og resten over selve middagen, når den er ferdig. Jeg bruker også å ha litt god olivenolje over yoghurten til slutt.

Persillen kan du også drysse over både middagen og yoghurten.

God one pot-middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon