Vintersalat med grønnkål og avokadokrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Vintersalat med grønnkål og avokadokrem

Jeg digger middager som denne vintersalaten med grønnkål og avokadokrem! Det er så fantastiske farger og freshe smaker at du kjenner deg ekstra mye i live når du koser deg med en stor tallerken.

Forrige helg var jeg på en inspirasjonstur til London, for å smake, lukte og se hva som rører seg i matverdenen. Og jeg kom hjem med massevis av inntrykk og smaker lagret. Én av rettene jeg spiste, er grunnlaget for denne vintersalaten!

Min versjon er laget etter hukommelsen og følelsen. Og vet du hva; Jeg følte nesten jeg satt i en fancy liten bakgate i Chelsea, London istedenfor på Matverkstedet mitt da jeg spiste denne også.

LES MER! Sånn lager du FARGERIK OG GOD GRESK SALAT!

Hvis jeg skal servere rå grønnkål, liker jeg å gni den skikkelig godt inn med en vinairgette eller dressing. Da får den både enda bedre smak og den blir myk og fin i konsistensen. Og akkurat det kan du gjerne gjøre iallfall en time før servering slik at smakene rekker å trekke godt inn i kålen.

Håper du liker vintersalaten med grønnkål og avokadokrem!

PS! Jeg bruker havreris i salaten. Det bruker jeg å kjøpe i min lokale Kiwi-butikk. De har den ikke i min lokale Rema. Jeg har ikke oversikt over alle butikker som fører det. Om du ikke har havreris, kan du bruke middagsbygg eller fullkornsris istedenfor.

Ingredienser

150 g havreris *se tekst over ingredienslisten
2.5 dl vann
0.25 ts salt
4 ss olivenolje
4 ss sitronsaft
1 ss honning
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
200 g grønnkål
0.75 agurk
1 liten boks mais
5 reddik(er)

Honningristede nøtter
125 g blandede nøtter - blandet, saltet nøtteblanding
1 ss honning
0.25 ts flaksalt
nykvernet pepper

Avokadokrem
2 avokado
1 fedd hvitløk
0.25 ts flaksalt
nykvernet pepper

Slik lager du vintersalat med grønnkål og avokadokrem

Kok havrerisen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Her har jeg brukt en lettsaltet nøtte- og mandelblanding som jeg kjøper i løsvekt. Du kan også bruke usaltede nøtter og mandler.

Ha dem i en tørr stekepanne og rist dem på litt over medium varme i noen minutter til de begynner å få helt lett farge. Ha i honningen og la den smelte inn sammen med nøttene. Dryss over salt og pepper og hell det over på et bakepapirkledd fat til avkjøling.

Grønnkålen

Jeg bruker bestandig en extra virgin olivenolje til dressinger!

I en stor bolle rører du sammen olivenoljen, sitronsaften, honningen, salt og pepper. Ta gjerne en prøvesmak og kjenn at det er en frisk og god smak.

Kjøper du ferdigkuttet grønnkålen, kan du fjerne eventuelle store, grove biter. Bruker du en hel grønnkål, snitter du den fint opp. Skjær vekk den grove stilken i midten.

Ha grønnkålen i bollen og bruk hendene for å gni grønkålen sånn at dressingen blir arbeidet inn i kålen.

Del agurken i terninger og reddiken i tynne skiver. Hell ut væsken fra maisboksen. Bland alt sammen.

Avokadokremen

Del avokadoene i to og fjern steinene. Ha avokadokjøttet i en bolle og mos det helt. Her har jeg brukt stavmikseren. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland inn både det, salt og pepper. Smak til for å kjenne at det er passe krydret.

Ferdiggjøring av salaten

Riv nøttene fra hverandre.

Selve salaten kan du godt blande sammen en stund før servering. Nøttene synes jeg blir best om de blandes inn liker før salaten settes på bordet.

Da er det bare å finne frem tallerkener, kniv og gaffel og gelde seg til en forfriskende vintersalat med grønnkål og avokadokrem – og honningristede nøtter. Nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon