Hvitløksknuter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hvitløksknuter

Duftende gjærbakst er og blir noe av det beste jeg vet! Stilt overfor nystekte brød, boller og rundstykker har jeg en tendens til å spise litt mer enn hva magen egentlig har godt av. Det lever jeg særdeles god med!

Her setter jeg en deig på kvelden som jeg lar heve over natta. Vil du at prosessen skal gå fortere, øker du gjærmengden og bruker varmere vann. Se lenger ned i saken for riktig fremgangsmåte.

Disse hvitløksknutene er en del av piknikmenyen jeg presenterer for tiden. For å se resten av oppskriftene, følger du linkene nederst i saken.

Hvitløksknuter

Dette trenger du for å bake ca. 35 hvitløksknuter

Deig
3 dl kaldt vann
15 g fersk gjær
½ dl olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts honning
1 ts salt
ca. 8 dl hvetemel

Topping
3 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
2 never nyrevet parmesan
1 neve persille

Finn fram en stor bolle og løs opp gjæren i vannet i den. Bland alle ingrediensene til deigen og elt den godt til du får en glatt og fin deig. Ikke ha i alt hvetemelet med en gang, men ha i litt etter hvert slik at du unngår at deigen blir for fast. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken over natten. Ønsker du en raskere heving, bruker du 30 g gjær og lunkent vann.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og ha deigen over. Kna den litt sammen. Del den i ca. 35 små boller og rull hver bolle ut til en pølse på ca. 20 cm. Knytt den som en knute og legg den over på to bakepapirkledde stekebrett. Dekk stekebrettene med et kjøkkenklede og la knutene etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader. Stek hvitløksknutene midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Mens de steker river eller finhakker du hvitløkfeddene og blander med olivenoljen. Riv også opp parmesanen og finhakk persillen og ha en i annen bolle.

Med en gang du tar knutene ut av ovnen, pensler du dem med hvitløkoljen. Strø så over parmesan og persille før du lar dem avkjøles på en rist.

Hvitløksknuter

Du ser hvitløksknutene lengst bak på bildet. Beklager at det er det eneste bildet jeg har av dem, men de smaker så bra at jeg bare måtte ta dem med i denne pikniksaken selv om bevismaterialet er litt dårlig. 

Hvitløksknuter

De andre oppskriftene fra pikniken

Kyllingsnacks – baconsurrede kyllingbiter

Ricottapai med tomat og timian

Ovnsbakte tomater og spekemat

Hvitløksknuter

Bønne- og maissalat

Svart og grønn oliventapenade

Sangria og eplejuice med Farris

Mandelterte med jordbær og bringebær

Limemarinert bær med mascarponekrem

 

2 kommentarer til “Hvitløksknuter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon