Jepp! Det er den tiden på året igjen hvor vi kan meske oss med gresskarsuppe! Har du laget gresskarsuppe noen gang? Det er kjempegodt! Det synes iallfall jeg. Jeg har allederede to ulike gresskarsupper her på bloggen; én med gresskar, løk, ingefær og masse godt krydder, og én med gresskar og søtpotet. Sjekk gjerne ut de også!

Tilbake til dagens gresskarsuppe: jeg hadde en pakke med kjøttdeig liggende da jeg skulle lage suppen, så da rullet jeg likegodt ut noen godt krydrede kjøttboller som jeg stekte opp og serverte i suppen. En bra kombo, spør du meg 😉

Gresskarsuppe med kjøttboller

4 personer

Gresskarsuppen 
800 g gresskarkjøtt
2 løk
2 fedd hvitløk
4-5 cm ingefær
2 ss olivenolje
4 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
¼ ts spisskummen
1 søtpotet, ca. 300 g
1 gulrot, ca. 90 g
1 grønnsaksbuljongterning
7 dl vann
salt
nykvernet pepper
3 dl creme fraiche
noen gresskarkjerner til servering

Kjøttboller
400 g kjøttdeig
1 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
1 ss srirachasaus (thailandsk chilisaus)
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
¼ stor potte med koriander eller basilikum
2 ss olivenolje til steking

Skal du lage gresskarlykter av selve gresskaret, må du beregne 2 gresskar for å få 800 g gresskarkjøtt som du kan bruke i suppen. Skal du bare bruke gresskaret til suppe, holder det med 1 gresskar.

Start med å gjøre klart gresskarkjøttet.

Hakk opp løkene, hvitløkfeddene og ingefæren og ha i en kjele sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter til løken blir bland og myk. Ha i krydderne og surr videre.

Skrell søtpoteten og gulroten og del dem i terninger. Ha dem, samt gresskarbitene i kjelen. Ha i buljonterningen og vannet og kok opp. Legg over et lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er myke.

Mos suppen med en stavmikser. Om du ikke har det, kan du bruke en blender eller matprosessor. Da må du bare være forsiktig sånn at du ikke brenner deg. Hell i såfall suppen tilbake i kjelen etterpå.

Ha i ca. 2 dl av creme fraichen og smak til med salt og pepper.

Mens suppen koker, kan du lage kjøttbollene.

Ha kjøttdeigen i en bolle. Riv hitløkfeddet og ingefæren på den fine siden av rivjernet og ha i sammen medresten av ingrediensene. Om du ikke har srirachasaus, kan du bruke ¼ ts chiliflak i kjøttdeigen istendefor. Korianderen, eller basilikumen, hakker du opp før du har i kjøttdeigen.

Kna kjøttdeigen kjapt sammen før du ruller dem ut til små kjøttboller. Jeg lager ca. 20 kjøttboller av denne mengden, så de er ganske små.

Varm oljen i en stekepanne og stek kjøttbollene på ganske høy varme til de er gyllenbrune på utsiden og gjennomstekte.

Resten av creme fraichen har du i suppen ved servering.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *