Smashing høy pavlova med lemon curd

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 4 timer 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 1

Smashing høy pavlova med lemon curd

Wow! Det er skikkelig wow-faktor over en herlig, høy pavlova som dette! Og jeg har fått så mange tilbakemeldinger etter at jeg viste den frem på Instagram Story da vi tok bilder, med spørsmål og oppskrift og fremgangsmåte. Så her kommer den!

Fremgangsmåten er egentlig akkurat den samme som når du lager vanlig, forholdsvis flat, pavlova. Du må beregne litt lengre steketid, og så skal denne også helst fortsette å stå i stekeovnen etter at du har skrudd av varmen i minst 4 timer, gjerne natta gjennom.

Fordi kaken er så høy, vil den bli litt mer fluffy inni enn den vanlige, flate.

Når du pisker marengs av eggehviter, skal du bestandig ha en gullende ren miksebolle og pisk, og det er lurt å bruke en miksebolle av stål eller glass, og ikke plast. Og, du må forsikre deg om at det ikke er igjen rester av oppvaskmiddel på noen av delene. Et tips for å være sikker, er å ha litt hvitvinseddik på et kjøkkenpapir og tørke over.

Har du lyst til å lage PAVLOVARING, finner du oppskrift på det her!

God fest!

Ingredienser

Pavlovaen
8 eggehvite(r)
400 g sukker helst finkornet
2 ts hvitvinseddik

Lemon Curd
50 g smør kjøleskapskaldt
1 sitronskall
1 sitronsaft
100 g sukker
1 egg
1 eggeplomme(r)
1 ss maisenna

Pisket krem
3 dl kremfløte
125 g mascarpone
1 ts vaniljesukker

Pynten
300 g jordbær
200 g blåbær
2 ts kremfløte
blad mynte
mørk sjokolade

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 150 g varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Jeg skriver finkornet sukker i oppskriften. Det får du kjøpt i noen velassorterte dagligvarebutikker. Om du ikke får tak i det, kan du ta helt vanlig sukker og kjøre i matprosessoren til det får en finere konsistens. Da vil sukkeret lettere smelte inn når du pisker marengsen.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til eggehvitene begynner å danne hvite topper. Så tilsetter du sukkeret i en helt tynn stråle og pisker til du får en skinnende blank marengs uten små klumper av sukkeret. Det tar 6-7 minutter. Ha i hvitvinseddiken og pisk videre i noen minutter.

Ha marengsen over på stekebrettet. Denne pavlovaen er ca. 30 cm i diameter. Når du har fordelt marengsen i en sirkel, tar du slikkepotten og drar marengsen oppover langs det hele, sånn at du får en forholdsvis glatt kant rundt det hele. Bruk slikkepotten til å gjøre den flat på toppen.

Skru stekeovnen ned til 120 grader samtidig som du setter inn stekebrettet. Stek marengsen i 2 timer og 30 minutter. Slå av stekeovnen, men la døren være lukket i minst 4 timer. Jeg bruker nesten bestandig å la den stå i stekeovnen til neste dag.

Du kan gjerne lage sitronkremen, eller lemon curden, samme dag som du lager pavlovaen, så får den også stå i kjøleskapet til neste dag. Det er mulig det er litt juks å bruke maisenna i sitronkremen, men dette er en helt idiotsikker måte å lage den på, så da går jeg for det!

Del smøret i mindre biter og sett til side. Vask sitronen godt før du river det gule av skallet på et fint rivjern – type Microplane. Ha skallet og saften i en kasserolle sammen med sukkeret. Kok opp.

Mens det koker opp, pisker du lett sammen egget, eggeplommen og maisennaen til det er klumpfritt. Hell over det kokende sitronvannet og rør det sammen før du heller alt tilbake i kasserollen og koker opp på medium varme. La det koke i 50-60 sekunder under konstant omrøring.

Ta kjelen av varmen og rør inn smørbitene. Ikke ta alle på én gang, men rør inn litt etter litt. Sil blandingen over i en skål med lokk og sett i kjøleskapet.

Ha kremfløten, mascarponeosten og vaniljesukkeret i en miksebolle og pisk til du får en luftig krem. Om du ikke får tak i mascarpone, går det fint å bare bruke kremfløte.

Legg pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat. Fordel den piskede kremen over før du har over noe av sitronkremen. Bland den litt inn i den piskede kremen.

Fordel jordbærene på toppen. Jeg liker å dele noen av dem i to og la noen bær være hele. Plasser noen mynteblader hist og her og bruk grønnsaksskrelleren på litt mørk sjokolade og riv den rett over på kaken.

Avslutt med kremet balsamicoeddik over både bær og kake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon