Kombinasjonen saftig kylling og krydret fløtesaus må jo være en av de beste kombinasjonene som er! Og jeg vet at jeg definitivt ikke er alene om å mene det, for alle tilbakemeldingene fra dere forteller meg at dere også elsker det!

I denne versjonen bruker jeg min nye pestoblanding; Fru Timians Ramsløkpesto med punch! Den synes jeg passer utrolig godt til denne retten, og det håper jeg at du kommer til å synes også.

Jeg liker godt å bruke store kyllingfileter med skinnet på når jeg lager retter som dette – og det kan du se på bildene at jeg har gjort her –  men det går veldig fint å bruke helt vanlige kyllingfileter også. Så er det lurt å ikke dele dem i for små biter før stekingen. Kjøttet holder seg saftigst når bitene er litt store.

God middag til deg!

LES MER: Sånn lager du ovnsbakt ørret med spinat, tomat og Fru Timians dillpesto!

Kremet kylling med Fru Timian Ramsløkpesto med punch

til 4 personer

600 g kyllingfilet, i store biter, ca. 5 x 5 cm
1 ts Fru Timian urtesalt med ramsløk
2 ss olivenolje
2 sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
½ ts salt
nykvernet pepper
3 ss Fru Timian Ramsløkpesto med punch
3 dl matfløte
fullkornsris, cherrytomater og basilikum til servering

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Krydre kyllingfiletene med Fru Timian Urtesalt med ramsløk og brun dem, med skinnsiden ned, i en varm stekepanne sammen med oljen.

Skru ned varmen til medium, vend kyllingbitene og ha i løk, hvitløk, salt og pepper. La det surre i 3-4 minutter før du heller i fløten og koker opp. Sett pannen i stekeovnen (eller hell alt over i en ildfast form) og stek til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 68 grader. Det er lurt å bruke et steketermometer, så har du full kontroll på maten – og det er mye lettere å få et saftig kyllingkjøtt.

La kjøttet hvile i noen minutter før servering. Da rekker kjernetemperaturen å bli 70 grader også.

Kok ris i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken. Del opp så mange cherrytomater som du ønsker og server til!

LES OGSÅ! Grønnsalaten som kan serveres til alt!

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *