Kremet kylling med Fru Timians ramsløkpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kremet kylling med Fru Timians ramsløkpesto

Kombinasjonen saftig kylling og krydret fløtesaus må jo være en av de beste kombinasjonene som er! Og jeg vet at jeg definitivt ikke er alene om å mene det, for alle tilbakemeldingene fra dere forteller meg at dere også elsker det!

I denne versjonen bruker jeg min nye pestoblanding; Fru Timians Ramsløkpesto med punch! Den synes jeg passer utrolig godt til denne retten, og det håper jeg at du kommer til å synes også.

Jeg liker godt å bruke store kyllingfileter med skinnet på når jeg lager retter som dette – og det kan du se på bildene at jeg har gjort her –  men det går veldig fint å bruke helt vanlige kyllingfileter også. Så er det lurt å ikke dele dem i for små biter før stekingen. Kjøttet holder seg saftigst når bitene er litt store.

God middag til deg!

LES MER: Sånn lager du ovnsbakt ørret med spinat, tomat og Fru Timians dillpesto!

Kremet kylling med Fru Timian Ramsløkpesto med punch

til 4 personer

600 g kyllingfilet, i store biter, ca. 5 x 5 cm
1 ts Fru Timian urtesalt med ramsløk
2 ss olivenolje
2 sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
½ ts salt
nykvernet pepper
3 ss Fru Timian Ramsløkpesto med punch
3 dl matfløte
fullkornsris, cherrytomater og basilikum til servering

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Krydre kyllingfiletene med Fru Timian Urtesalt med ramsløk og brun dem, med skinnsiden ned, i en varm stekepanne sammen med oljen.

Skru ned varmen til medium, vend kyllingbitene og ha i løk, hvitløk, salt og pepper. La det surre i 3-4 minutter før du heller i fløten og koker opp. Sett pannen i stekeovnen (eller hell alt over i en ildfast form) og stek til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 68 grader. Det er lurt å bruke et steketermometer, så har du full kontroll på maten – og det er mye lettere å få et saftig kyllingkjøtt.

La kjøttet hvile i noen minutter før servering. Da rekker kjernetemperaturen å bli 70 grader også.

Kok ris i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken. Del opp så mange cherrytomater som du ønsker og server til!

LES OGSÅ! Grønnsalaten som kan serveres til alt!

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon