Kremet kylling med ramsløkpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Kremet kylling med ramsløkpesto

Kremet kylling med ramsløkpesto er en god vinner på middagsfronten, for kombinasjonen saftig kylling og krydret fløtesaus må jo være en av de beste kombinasjonene som er! Og jeg vet at jeg ikke er alene om å mene det!

For å lage middagen ekstra god, bruker jeg min egen RAMSLØKPESTO – Fru Timian RAMSLØKPESTO MED PUNCH! Jeg elsker den og synes den passer utrolig godt til denne kremede kyllingmiddagen. Det håper jeg at du også vil synes.

Her har jeg kjøpt en hel stor kylling som jeg deler opp i mindre biter. Du kan også bruke bare fileter, om du heller vil.

LES MER: Sånn lager du ovnsbakt ørret med spinat, tomat og Fru Timians dillpesto!

Ingredienser

Kremet kylling
600 g kyllingfilet
2 ts fru timians urtesalt med ramsløk
2 ss olivenolje
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
0.5 ts salt
nykvernet pepper
3 ss fru timian ramsløkpesto med punch
3 dl matfløte
fullkornsris
cherrytomater
basilikum

Slik lager du kremet kylling med ramsløkpesto

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Krydre kyllingfiletene med Fru Timian Urtesalt med ramsløk og brun dem, med skinnsiden ned, i en varm stekepanne sammen med oljen.

Skru ned varmen til medium, vend kyllingbitene og ha i løk, hvitløk, salt og pepper. La det surre i 3-4 minutter før du heller i fløten og drysser over ramsløkpestoen, og koker opp. Sett pannen i stekeovnen (eller hell alt over i en ildfast form) og stek til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 68 grader. Det er lurt å bruke et steketermometer, så har du full kontroll på maten – og det er mye lettere å få et saftig kyllingkjøtt.

La kjøttet hvile i noen minutter før servering. Da rekker kjernetemperaturen å bli 70 grader også.

Kok ris i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken. Del opp så mange cherrytomater som du ønsker og server til!

LES OGSÅ! Grønnsalaten som kan serveres til alt!

God middag!

4 kommentarer til “Kremet kylling med ramsløkpesto”

    • Det har du helt rett i at manglet, Anne! Den skal i sammen med fløten. Skrev det inn i oppskriften nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon