Mandelstjerner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer og 30 minutter

Porsjoner: 12

Mandelstjerner

Jeg har funnet en ny og fiffig måte å lage snurrer på. Jeg har ikke funnet på den selv, men den kom opp under én scrolling nedover instagram-feeden min her en dag.

De har ikke helt stjerneform, men jeg fant ikke på noe annet godt navn på dem, så da ble det stjerner. Deigen er den samme som jeg nesten bestandig bruker når jeg baker søt gjærbakst og fyllet er en herlig blanding av malte mandler, smør og melis! Nam!

LES MER: Sånn baker du VERDENS BESTE BOLLER!

Du kan selvfølgelig bruke akkurat samme fremgangsmåte om du vil lage KANELSNURRER eller KARDEMOMMEKNUTER også.

Ingredienser

Deigen
500 g hvetemel
75 g sukker
0.25 ts salt
0.5 pk gjær
3.25 dl kald melk
75 g kaldt smør

Fyllet
75 g mandler
75 g romtemperert smør
75 g melis
1 ts kanel
0.5 ts flaksalt
1 egg, til pensling
2 ss perlesukker

Slik gjør du

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7-8 minutter. Altså en eltetid på 17-18 minutter totalt.

Dekk bollen med et lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

I mellomtiden kan du lage fyllet. Mal mandlene enten i en maldelkvern eller med en food processor før du rører dem sammen med resten av ingrediensene.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvev deigen over. Kjevle det ut til et rektangel på ca. 50 x 40 cm. Løft opp leiven noen ganger for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt litt mer mel under deigen. Dra den ut sånn at du får så rette kanter og hjørner som mulig.

Fordel fyllet utover det hele før du ruller det sammen til en fast pølse. Start fra den ene langsiden. Rull og strekk ut pølsen til den er ca. 60 cm lang. Så skal du dele pølsen i 12 deler, på skrått, sånn at du ender opp med 12 trekanter. Du vil få to små endestykker også.

Sett en trekant foran deg med spissen opp og de kuttede sidene ut til hver side. Mot deg skal du da altså ha en hel flate. Trykk ned hele spissen med en finger, slik at spissen legger seg som et bånd mellom de to oppskårne sidene, som nå vil tyte utover. Se bildene under for nærmere forklaring.

Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett og dekk dem med plastfolie. La de etterheve i 30-45 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader varmluft.

Pisk sammen egget og pensle stjernene med før du drysser over perlesukkeret. Her bruker jeg svensk perlesukker, som er hvitere enn det norske. Jeg tror du får kjøpt svensk perlesukker i Coop sine butikker.

Stek mandelstjernene i ca. 12 minutter, til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

La de avkjøles på en bakerist.

God bakst.

2 kommentarer til “Mandelstjerner”

  1. WOW!!! Disse mandelknutene blir en ny favoritt her i huset 👍🤩 For en deig, for et fantastisk sluttresultat, og ikke minst ,det største av alt smaken .Det søte møter et hint av salt 😊 Nydelig👌

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon