Pestofletter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer og 30 minutter

Porsjoner: 16

Pestofletter

Jeg har et særdeles godt forhold til basilikumpesto! Jeg bare elsker det! Og da sier det seg selv at pestofletter er midt i blinken! Lette og luftige. Og fulle av irrgrønn pesto.

Disse flettene er kjempefine å spise akkurat som de er eller som tilbehør til en suppe eller gryte. Eller kanskje til en GOD SALAT.

LES MER! Lag deg en GOD FISKESUPPE MED LAKS, TORSK OG REKER!

Jeg bruker en fin gjærdeig til pestoflettene mine. Om du vil ha dem litt grovere, kan du erstatte 1/3 av melet med fint sammalt hvetemel. De blir veldig gode med den variasjonen også.

Som du kan se av bildene, er flettene i to ulike varianter. Den ene halvparten av flettene rullet jeg sammen og satte rett på stekebrettet, mens den andre halvparten ble stekt i muffinsformer. De ble akkurat like gode, så du kan gjøre akkurat som du vil.

Ingredienser

Deigen
1 kg hvetemel
1 pk gjær
1 ts salt
4 ss olivenolje
6.75 dl vann

Basilikumpestoen
2 potte basilikum
50 g pinjekjerner
2 fedd hvitløk
50 g parmesan
2.5 dl olivenolje
1 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
1 skvis sitronsaft

Slik gjør du

Ha hvetemel, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Ha i oljen og vannet, sett på eltekroken og kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet i 15 minutter, til du har fått en glatt og blank deig. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.

I mellomtiden lager du fyllet. Klipp av stenglene på basilikumpottene og ha både blad og stengler i en holder til stavmikser eller en liten blender. Riv hvitløkfeddet og permasanen på et rivjern og ha i sammen med resten av ingrediensene. Kjør det sammen til en pesto. Smak til for å kjenne om det er passe mengde salt, pepper og sitronsaft.

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv over deigen. Kjevle den ut til et rektangel på ca. 40 x 70 cm. Løft opp leiven innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt litt mer mel på bordet.

Fordel pestoen utover hele leiven. Brett den så i tre. Løft den ene langsiden inn til midten og legg den andre oppå, slik at deigen ligger i tre lag. Løft opp og dryss på litt mer mel før du kjevler leiven ut slik at den blir ca. 20 x 70 cm.

Del opp i 16 like brede strimler. Så deler du hver av strimlene opp i 3 strimler, men la de sitte sammen i en ene enden.

Flett strimlene før du ruller fletten sammen til en ball og setter den enten på et bakepapirkledd stekebrett eller et smurt muffinsbrett.

Dekk flettene med plast og la de etterheve i ca. 30 minutter.

Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek pestoflettene i 14-15 minutter. La de avkjøles på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon