Lettvint focaccia

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer

Porsjoner: 1

Lettvint focaccia

Noen ganger er det rett og slett en lettvint focaccia som redder dagen! Du vet; når du skal ha med brød til et felles bord med mat, når du trenger godt brød til suppemiddagen óg når du har lyst på en knallgod sandwich med smakfullt pålegg.

Det er befriende enkelt å bake en god focaccia. Jeg har noen tips som jeg bestandig følger når jeg baker focaccia: Jeg lar deigen være ganske løs, jeg drysser godt flaksalt over brødet sammen med god olivenolje og jeg steker brødet på høy varme sånn at skorpen blir herlig sprø.

LES MER! Når du har god tid, kan du bake denne ELTEFRIE FOCACCIAEN!

Om du ikke bruker alt brødet på én dag, går det veldig fint å fryse focaccia. Her kan du lese mer om HVORDAN DU TINER GJÆRBAKST!

God bakst til deg!

Ingredienser

Deigen
700 g hvetemel
1 ts salt
0.5 pk gjær
5 dl vann, ca. 25 grader
3 ss olivenolje

Toppingen
3 ss olivenolje
1 ts flaksalt

Slik baker du lettvint focaccia

Ha alle ingrediensene til deigen i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det rett i bollen. Elt deigen på lav hasitghet i ca. 10 minutter. Sjekk etter at alt melet blir med inn i eltingen. Dersom det ligger igjen litt mel i bunnen av bakebollen, setter du på høyere hastighet i noen sekunder. Da bruker alt melet å bli med.

Etter 10 minutter med elting, skrur du på høyere hastighet og elter videre i 2 minutter. Nå er det vitkig å være i nærheten av kjøkkenmaskinen for å passe på at den ikke beveger seg på kjøkkenbenken.

Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar rundt 45-60 minutter.

Kle en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm, med bakepapir før du hvelver deigen over i formen. Klem deigen utover i formen slik at den går helt ut i hjørnene. Dersom deigen er litt trå og du ikke får den helt ut, lar du den hvile i to minutter før du drar ut det siste.

Fordel olivenoljen utover deigen og dytt fingrene ned i den for å lage de karakteristiske focacciagropene i deigen.

Dekk deigen med plastfolie og la den heve i ca. 30 minutter. Skru samtidig stekeovnen på 230 grader varmluft.

Når focacciaen er klar for steking, drysser du saltet over før du setter brødet inn i stekeovnen. Så lenge som du steker med varmluft, spiller det ingen rolle hvor i stekeovnen du setter brødet.

Stek focacciaen i 20-25 minutter. Om du ser at brødet blir for mørkt på toppen, skrur du ned varmen litt de siste minuttene.

La brødet avkjøles på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon