Står du innimellom og drar deg i håret og lurer på hvor lenge du skal steke et kjøttstykke for å få det perfekt? Det gjør jeg!

Hadde jeg vært kokk hadde jeg sikkert husket de ulike kjernetemperaturene som gjelder for å få akkurat det stekeresultatet som jeg drømmer om, men det er jeg jo ikke, så da må jeg stole på jukselappene! Og takk og lov for dem! (Og jukselappen – som du gjerne kan printe ut og henge på veggen – får du litt lenger ned i innlegget)

Om jeg ikke husker de ulike temperaturene, har jeg iallfall lært meg å bruke steketermometer når jeg steker både kjøtt og fisk. Ja, jeg bruker det innimellom på gjærbaksten også, jeg. For jeg har skjønt at det er bare når jeg bruker steketermometer at jeg har full kontroll.

Jeg greier iallfall ikke å kjenne på et kjøttstykke å si om det er 63 eller 70 grader midt inni – noe som er helt avgjørende for om jeg vil ha rødt, rosa eller gjennomstekt kjøtt.

De aller fleste moderne stekeovner har innebygd uttak til steketermometer, og da er det kjekt å bruke. Jeg bruker mitt hele tiden.

Den ultimate stekeguiden

Men om du nå ikke skulle ha innebygd steketermometer i din stekeovn, trenger du bare å investere rundt 150 kroner for å kjøpe deg et digitalt termometer. Da kan du ha displayet stående på kjøkkenbenken mens termometeret er stukket inn i kjøtt- eller fiskestykket.

Den ultimate stekeguiden

Det er også viktig å huske på at kjernetemperaturen vil fortsette å stige noen grader – avhengig av hvor sterk varme du hadde i stekeovnen.

Lykke til med all fremtidig steking – med full kontroll over resultatet!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *