Juleskinke med råstekte poteter og ertestuing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Juleskinke med råstekte poteter og ertestuing

Nå er jeg ganske sikker på at når du ser bildet over denne teksten, tenker at dette er jammen en søndagsmiddag som det tar litt tid å lage! Jeg håper at du tenker at dette ser jammen godt ut også! Og det er det virkelig! Hjemme hos oss er dette skikkelig populært å servere. Og det beste av alt er at middagen lages fiks ferdig på 35 minutter!

8 minutter til å kutte grønnsaker, 25 minutter i stekeovnen og 2 minutter på å få alt over på et serveringsfat. Det er jammen ikke verst!

Jeg jukser egentlig litt, for jeg bruker ferdigkokt juleskinke. Den kan du kjøpe akkurat sånn i butikken eller du kan lage den selv. Jeg har både en colakokt juleskinke og en som jeg koker i cider. Klikk deg gjerne inn og sjekk ut dem!

Og så bruker jeg hermetiske erter som jeg lager ertestuing av. Den bruker du 3 minutter på å lage og den er supergod! Den er mild i smaken og litt søtlig og passer perfekt å servere til både juleskinken og sesongens lutefisk.

Vil du ha saus til skinken, finner du en bra oppskrift å følge her!

 

Juleskinke med råstekte grønnsaker og ertestuing

til 4 personer

Juleskinken
500 juleskinke i skiver – se teksten over hvis du vil koke den selv

Råstekte grønnsaker
1 medium kålrot, ca. 400 g ferdig skrelt
10-12 små poteter
7-8 sjalottløk
½ purre
4 ss olivenolje
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 ts tørket oregano

Superkjapp ertestuing
2 bokser hermetiske erter
2 ss olivenolje
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og finn frem en langpanne.

Start med grønnsakene. Skrell kålroten før du deler den i biter på ca. 3 x 4 cm. Vask potetene og del dem i 2. Er de store, deler du dem i 4. Del purren på langs og vask den før du skjærer den i 4-5 cm lange biter. Ha dette i langpannen. Ha over olivenoljen og dryss over krydderet. Bland det sammen. Stek grønnsakene i ca. 25 minutter. Da skal de være gylne på utsiden og myke inni.

Skjær juleskinken i skiver og pakk den inn i aluminiumsfolie. Har du 2 stekeovner, setter du den andre på 125 grader og varmer skinkeskivene der i 20 minutter. Ettersom de færreste av oss har det (jeg har to stekeovner på verkstedet mitt, men bare én hjemme), må vi finne en lur løsning for å varme skinken samtidig som grønnsakene stekes. Da bruker jeg å pakke skivene inn i dobbel folie og lar dem varme sammen med grønnsakene i 12-15 minutter. Ta dem ut og sjekk hvordan det står til etter 12 minutter.

Hell ut væsken fra erteboksene før du har ertene i en kasserolle sammen med olivenoljen og setter på forholds svak varme. Mos ertene med en stavmikser mens de varmes opp. Jeg liker best å la noen av ertene fremdeles være hele slik at det blir litt mer tekstur i den ferdige stuingen. Smak til med salt og pepper.

juleskinke-med-rastekte-gronnsaker-og-ertestuing-2

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon