Nå er jeg ganske sikker på at når du ser bildet over denne teksten, tenker at dette er jammen en søndagsmiddag som det tar litt tid å lage! Jeg håper at du tenker at dette ser jammen godt ut også! Og det er det virkelig! Hjemme hos oss er dette skikkelig populært å servere. Og det beste av alt er at middagen lages fiks ferdig på 35 minutter!

8 minutter til å kutte grønnsaker, 25 minutter i stekeovnen og 2 minutter på å få alt over på et serveringsfat. Det er jammen ikke verst!

Jeg jukser egentlig litt, for jeg bruker ferdigkokt juleskinke. Den kan du kjøpe akkurat sånn i butikken eller du kan lage den selv. Jeg har både en colakokt juleskinke og en som jeg koker i cider. Klikk deg gjerne inn og sjekk ut dem!

Og så bruker jeg hermetiske erter som jeg lager ertestuing av. Den bruker du 3 minutter på å lage og den er supergod! Den er mild i smaken og litt søtlig og passer perfekt å servere til både juleskinken og sesongens lutefisk.

Vil du ha saus til skinken, finner du en bra oppskrift å følge her!

 

Juleskinke med råstekte grønnsaker og ertestuing

til 4 personer

Juleskinken
500 juleskinke i skiver – se teksten over hvis du vil koke den selv

Råstekte grønnsaker
1 medium kålrot, ca. 400 g ferdig skrelt
10-12 små poteter
7-8 sjalottløk
½ purre
4 ss olivenolje
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 ts tørket oregano

Superkjapp ertestuing
2 bokser hermetiske erter
2 ss olivenolje
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og finn frem en langpanne.

Start med grønnsakene. Skrell kålroten før du deler den i biter på ca. 3 x 4 cm. Vask potetene og del dem i 2. Er de store, deler du dem i 4. Del purren på langs og vask den før du skjærer den i 4-5 cm lange biter. Ha dette i langpannen. Ha over olivenoljen og dryss over krydderet. Bland det sammen. Stek grønnsakene i ca. 25 minutter. Da skal de være gylne på utsiden og myke inni.

Skjær juleskinken i skiver og pakk den inn i aluminiumsfolie. Har du 2 stekeovner, setter du den andre på 125 grader og varmer skinkeskivene der i 20 minutter. Ettersom de færreste av oss har det (jeg har to stekeovner på verkstedet mitt, men bare én hjemme), må vi finne en lur løsning for å varme skinken samtidig som grønnsakene stekes. Da bruker jeg å pakke skivene inn i dobbel folie og lar dem varme sammen med grønnsakene i 12-15 minutter. Ta dem ut og sjekk hvordan det står til etter 12 minutter.

Hell ut væsken fra erteboksene før du har ertene i en kasserolle sammen med olivenoljen og setter på forholds svak varme. Mos ertene med en stavmikser mens de varmes opp. Jeg liker best å la noen av ertene fremdeles være hele slik at det blir litt mer tekstur i den ferdige stuingen. Smak til med salt og pepper.

juleskinke-med-rastekte-gronnsaker-og-ertestuing-2

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *