Med dette været som er over oss i sommer, er det grillmat og salater som det definitivt blir spist mest av. Både denne salaten og en kyllingsalat med soltørkede tomater og tortillachips lagde jeg da jeg var med NRK Østfold og lagde mat som er fin å ha med på stranden.

Her er det massevis av gode sommersmaker samlet sammen. Vil du servere den som middag, kan du gjerne servere massevis av godt brød og en skål med hummus til. Det blir kjempegodt!

Tomat-, vannmelon-, mozzarella- og spekeskinkesalat

til 4 personer

2 båter vannmelon
4-5 tomater
2 baller, á 125 g mozzarella
100 g god spekeskinke i tynne skiver
40-50 g ruccola
75 g salatblanding – lettsaltede peanøtter og solsikkekjerner
2-3 ss extra virgin olivenolje
1 klype flaksalt
nykvernet pepper

Del vannmelonen i terninger og tomaten i skiver. Får du tak i bøffelmozzarella, river du den i mindre biter, mens vanlig kumelkmozzarella lettest skjæres i skiver. Fordel dette utover et stort fat. Dandel spekeskinkeskivene og ruccolaen rundt om.

Dryss nøttene og kjernene over det hele før du avslutter med å fordele oljen, litt flaksalt og nykvernet pepper over der igjen.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *