Dette er definitivt sommerens favorittsalat! Hver sommer får gjerne sin favoritt! Ett år er det BROKKOLISALATEN som går igjen til veldig mange av middagene og ett år er det TZATZIKIEN som er fast følgesvenn (eller det er den egentlig hvert eneste år!)

Denne BYGGRYNSSALATEN MED VANNMELON OG FETA var også en stor gjenganger én sommer. Og i sommer er det altså denne! Med små og store variasjoner! Fetaosten og vinaigretten laget med mitt eget SALATSTRØSSEL er imidlertid med hver eneste gang! Jeg bare digger det nye salatstrøsselet mitt! Her rører jeg ut den ferdige strøsselblandingen med god olivenolje og en balsamicoeddik og fordeler over salaten like før servering.

LES MER! Her finner du SALATSTRØSSELET i nettbutikken!

PS! Du må for all del lage salaten selv om du ikke har Fru Timians Saatstrøssel! Da lager du deg en enkel VINAGRETTE uten strøsselet 😉

Jeg serverer denne salaten til grillet kjøtt, hvitt kjøtt, fisk, vegetarkaer, ja til det aller meste!

Sommerens favorittsalat

tilbehør til 4 personer

1 stor hjertesalat
25 g ruccola
1 tomat
8-10 cherrytomater
½ agurk
1 avokado
2 vårløk
150 g fetaost
½ granateple
15-20 oliven
1 neve usaltede peanøtter

Vinaigrette
2 toppede ts Fru Timians Salatstrøssel
3-4 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik (her bruker jeg en hvit, men du kan også bruke en rød)
1 liten skvis sitronsaft

Jeg liker å bruke store fat når jeg serverer salat. Da kommer den best til sin rett estetisk også.

Skjær eller riv hjertesalaten i mindre biter og fordel utover fatet. Dryss over ruccolaen. Del tomaten i biter og cherrytomtaene i to. Agurken og avokadoen deler du i terninger, vårløkene i ringer og fetaosten brekker du i mindre biter. Noen små, andre litt større.

Del et granateple og pilk ut kjernene og fordel dem over. Så fordeler du olivenene og peanøttene over.

Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og fordel over salaten helt til slutt.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *