10 billige og lettvinte studentmiddager

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

10 billige og lettvinte studentmiddager

Kokt spagetti med chili og massevis av revet ost var én av de store middagsfavorittene mine da jeg var student! Billig, kjapt og enkelt!

Jeg antar at mange studenter tenker likt nå også: mye mat til lav pris. Og så er det jo kjekt om det smaker skikkelig godt også. Her kommer noen forslag fra meg!

Husk at alle oppskriftene her er beregnet til 4 personer, så skal du lage middag bare til deg, må du redusere alle målene.

Er du godt voksen og ferdig med studenttilværelsen for lenge siden, kan du jo sende linken til denne saken til en student du kjenner!

Nå har jeg trukket ut vinneren av konkurransen jeg hadde på Facebook og Instagram! Og vinneren av en kokebok til seg og en venn er Maria Sørum! Gratulerer!

 

Lettvint og rask grønnsakssuppe

Det er kjekt for et studenthode å få i seg bra med grønnsaker! Det gjør det mer opplagt til både å sitte i forelesningssalen og på lesesalen!

Nå er de norske rotgrønnsakene i sesong, så her får du både mye mat og smak for pengene!

 

Pasta arrabbiata

Dette er et godt eksempel på at god middag kan være både kjapp, enkel og billig å lage! Du trenger ikke å bruke ferske krydderurter i, som jeg gjør her, og du kan kjøpe olivener ut fra lommeboken!

 

Hjemmelaget tomatsuppe med grønnsaker og pasta

Bestandig en vinner med tomatsuppe, og den hjemmelagde er SÅ mye bedre enn posevarianten. Har du noen grønnsaker liggende i kjøleskapet som begynner å bli litt slappe, er de kjekke å bruke i denne suppen!

 

Pølser og potetstappe

Nå er det massevis av ulike pølser å velge mellom i vanlige dagligvarebutikker. Ofte har de en eller to typer på salg også, og da kan det jo være lurt å plukke med seg en pakke av det.

Hjemmelaget potetstappe er veldig enkelt å lage og det smaker tusen ganger bedre enn den tørkede du kjøper på pose.

 

Fiskekaker med lettvint potetgrateng

Grateng bruker å være populært å servere! Her er det ferdigkjøpte fiskekaker som slår følge med søtpotet og vanlig potet og tomater. Har du noen tørre osteskorper liggende i kjøleskapet, er de eminente å bruke opp her!

 

Spagetti og kjøttsaus

Du trenger definitivt ikke å være student for å elske denne middagen! Det står karbonadedeig i oppskriften, men du kan gjerne bruke kjøttdeig istedenfor. Kjøttdeigen har litt mer fett i seg enn karbonadedeigen. Og den er forholdsvis mye billigere i innkjøp.

Jeg har pimpet opp denne utgaven med både stangselleri, gulrot, løk og hvitløk, alle ingredienser som er veldig bra for kropp og hode å spise!

 

 

Lettvint og veldig god fiskesuppe

Fisk kan lett få matbudsjettet til å gå kraftig opp, men i denne suppen kan du veldig godt bruke frossen fisk, som bruker å være billigere å kjøpe inn. Du kan også bruke seifilet istedenfor torsk, noe som får prisen ned.

Godt for både studenter og oss som er i vanlig arbeid å spise!

 

Omelett med pasta og ost

Å kunne å lage omelett er nærmest et MUST når man er student. For har du noen egg på lager, har du bestandig en god middag bare noen minutter unna. Det er supert å bruke opp rester i en omelett, så bruk denne oppskriften som en guide og ikke som en fasit.

 

Croque Madame

Det er mulig noen tenker at dette ikke er en skikkelig middag, men jeg spiser iallfall mye heller dette til middag enn de aller fleste ferdigpizzaer som ligger i frysedisken. Ikke tar det lengre tid å lage heller!

 

Pizza på noen få minutter

Apropos pizza! Denne bruker du ikke mange minuttene på å lage!

God middag!

 

6 svar til “10 billige og lettvinte studentmiddager”

    • Å beklager. Jeg så i går at innleggene kom flere ganger, men jeg skjønte jo ikke helt hvorfor (he he he) Heldigvis finnes det tenåringer i hus som kan hjelpe oldismor 🙂 Det er skrudd av nå!!!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon