Ukemeny uke 22

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 22

Jeg kan nesten ikke tro det, men i løpet av denne uken går mai over i juni. Ungene har eksamener og tentamener, og skoleåret er jammen meg snart ferdig. Herlighet! Jeg ELSKER denne tiden på året!

Maten blir mer fargerik nå også! Litt lettere, litt mer grill og flere salater! Jeg håper du finner deg noen oppskrifter som du har lyst til å lage denne uken! Ønsker deg en riktig så god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Det skjer mye i matblogglivet som aldri kommer her på bloggen! Har du lyst til å se litt mer av hva som skjer, kan du følge meg på Snapchat – der heter jeg frutimian – eller på Instagram Stories – der heter jeg Fru Timian!

 

Mandag 29. mai – Pasta med chili og laks

Når kun det enkle er godt nok, er denne middagen et ypperlig alternativ! Skikkelig gode, karakteristiske smaker og råvarer satt sammen til et ypperlig måltid.

 

Tirsdag 30. mai – Varm brokkolisalat med chorizo og bønner

Jeg elsker kombinasjonen hvitløk, chili og chorizo! Den funker kjempegodt til fisk, skalldyr, kylling og rødt kjøtt. Og som her, sammen med røde bønner og blomkål!

 

Onsdag 31. mai – Potetsuppe med basilikumolje

Herlig suppe som passer på både solskinnsdager og de litt mer overskyet.

 

Torsdag 1. juni – Grillede koteletter med brokkolisalat

Brokkolisalat er bestandig en av de store sommerhit’ene. Superkjapt og enkelt å lage, og den passer å servere sammen med det aller meste. Her får den følge av grillede nakkekoteletter! Skikkelig herlig sommermat!

 

Fredag 2. juni – Nudler med varmrøkt makrell og agurk

Denne middagen lager du på 12 1/2 minutt! Bare prøv og se 🙂

 

Lørdag 3. juni – Ferske vårruller (sponset link)

For en stund siden lagde jeg disse ferske vårrullene på livesendingen min som jeg bruker å ha på Facebooksidene mine hver mandag kl 15! De gjorde stor suksess!

Her har du oppskriften.

 

Søndag 4. juni – Hjemmelagde italienske pølser

Lag dine egne delikatessepølser hjemme på 1-2-3! Hver eneste gang jeg har servert disse, har de gjort stor suksess hos både små og store.

 

Ukens dessert – Hjemmelaget bringebæris – helt uten ismaskin

Elsker det faktum at det er fullt mulig å lage knallgod is hjemme, helt uten å bruke en ismaskin. Jeg bruker kremfløte og søt, kondensert melk. Merk at melken må være av den søte typen!

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie rundstykker med spelt

Har du lyst på gode rundstykker? Passe grove og veldig luftige! Da kan du rett og slett bake disse! Helt uten elting! Bare litt sammenrøring av deigen på kvelden for så å la den stå tildekket på kjøkkenbenken til neste dag. En genial måte å bake på!

 

En riktig god uke til deg!

2 kommentarer til “Ukemeny uke 22”

  1. Hei! Har du mulighet til å samle alle ingrediensene fra ukesmenyene på ett sted, så er det mye enklere å plukke ut de som må handles inn?

    • Hei Åshild! Jeg har gjort det nå i ukemenyen som jeg la ut på søndag. Sjekk den ut.
      Jeg har mange ganger tenkt å gjøre det, men så kommer det ofte ned til det faktum at jeg skal rekke å gjøre alt som står på listen min. Jeg kan ikke garantere deg at det skjer med det første, men jeg kan garantere deg at det står på listen min over ting jeg ønsker å få til. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon