Ukemeny for uke 40

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 40

Er du i høstferiemodus? Her på Østlandet er det iallfall skolefri denne uken, så da er det vel det mange andre steder rundt om også. Det er vel noen som har det neste uke også. Her i huset blir det full arbeidsuke gjennom hele høstferien. De to siste årene har vi vært i Los Angeles i høstferien, men i år blir det altså hjemmeferie for skolegjengen og arbeid for oss to andre. Jeg tror jeg er inne og ser på bilder fra Venice og Malibu stort sett hver eneste dag, og lengter meg tilbake, så vi får jobbe for at det ikke blir ALT for lenge til neste gang. Jeg elsker den byen!

Men altså, det var jo ikke LA jeg skulle snakke om. Det var høstmat, enten du har ferie eller ikke. Nå er det jo så mye godt å finne i butikkene, med norske grønnsaker på sitt beste, masse sopp og ferskt lammekjøtt. Mulighetene bør være store for å lage skikkelig god mat!

Ønsker deg en strålende fin uke og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 2. oktober – Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing (sponset link)

Superenkelt og supergodt!

 

Tirsdag 3. oktober – Bakt pasta med tomat, ost og pølse

Kombinasjonen pølser, tomater og pasta, med et aldri så lite dryss ost på toppen, kan virkelig aldri slå feil!

 

Onsdag 4. oktober – Supergod grønnsaksgrateng med kylling til

Denne grønnsaksgratengen bruker å være skikkelig poppis å sette på middagsbordet. Her får den følge av saftige kyllingfileter.

 

Torsdag 5. oktober – Fiskesandwich med ertedressing

Grønne, frosne erter et et oppkomme av frisk og god smak, og en herlig farge! Og de er veldig kjappe å tilberede. Noen minutter i kokende vann og de er klare til bruk. Her moser jeg dem sammen med yoghurt og får en veldig god dressing til fisken.

 

Fredag 6. oktober – Høstpai med kantareller

Nam! Dette er skikkelig snadder! Har du andre soppsorter enn kantareller også, hadde jeg virkelig puttet dem i også!

 

Lørdag 7. oktober – Lammeskank med potetroser

Vi kjører på med litt fancy pancy lørdagsmat denne uken. Den er veldig enkel å lage, for lammeskankene lager seg neste selv, så lenge som de får god tid på seg. Jeg har bare jålet opp potetpuréen litt og serverer den som fine roser. God lørdag!

 

Søndag 8. oktober – Grønnsakscurry

Her er det altså så mye god smak og så mange fine farger at man kan bli aldeles mo i knærne. Jeg vet at innholdsfortegnelsen er lang, men kjør på! Du vil ikke angre 🙂

 

Ukens kake – Red velvet cake

Rød fløyelskake, eller red velvet cake er en sjokoladekake som jeg fargesetter med rød konditorfarge, og har masse deilig kremostglasur på både inni og utenpå. Nå får du kjøpt konditorfarge med kraftig farge også i vanlige dagligvarebutikker. De selges i små tuber. Se etter det neste gang du er ved bakehyllene.

 

Ukens gjærbakst – Eltefritt gulrotbrød

Eltefri bakst er bestandig superpoppis, og dette brødet er intet unntak. Sjekk den herlige fargen det får når vi har revet gulrot i deigen!

 

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon