Ukemeny uke 19

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 19

Hei godt folk! Har dere hatt en fin helg? Det håper jeg virkelig! Jeg var så heldig å få være en av de 30.000 som var med og løp Holmenkollstafetten på lørdag! Hele familien var med og løp for Haugen-Gruppen, som er min største samarbeidspartner. Og det var kjempemoro! Fantastisk vær og hele Oslo var full av folk i treningstøy – og i bunad 🙂

Mai er jo måneden for fest og fridager. Du finner alle festkakene på bloggen her!

Innimellom alle disse festdagene må vi spise litt vanlig mat også, så her kommer mitt forslag til ukemeny for den kommende uken. Håper du finner noe du har lyst til å lage du også.

Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 7. mai – Gulrotsuppe

Jeg tenker at det er fint å starte uken slurpende! I denne gulrotsuppen bruker jeg både fennikel, koriander og kokosmelk – og den blir skikkelig god!

 

Tirsdag 8. mai – Frigjøringsdagen – Fiskepose med laks og torsk

Er det grillvær ute, er disse fiskeposene helt perfekte å legge på grillen. Og frister det ikke å gå ut å lage mat, legger du fiskeposene i stekeovnen istedenfor. Det blir supergodt samme hva.

 

Onsdag 9. mai – Nypotetsalat med tunfisk og kokt egg

Så enkelt og så godt! Kokte nypoteter med en kjempekjapp dressing, tunfisk og kokte egg. Nam!

 

Torsdag 10. mai – Kristi Himmelfartsdag – Yoghurtmarinerte kyllingspyd

Kyllingkjøttet blir supersmakfult og mørt når det får ligge og marineres i yoghurt før det stekes eller grilles, så disse kyllingspydene er så møre og gode!

 

Fredag 11. mai – Pastasalat med pesto og to sorter pølse

Å, dette er altså bare så godt! Jeg elsker jo pasta og pesto, og her får de følge av gode pølser, tomater og annet snadder! Kos deg!

 

Lørdag 12. mai – Sashimi med mango og koriander

Vi går for skikkelig snaddermat denne lørdagen!

 

Søndag 13. mai – Vårruller med kjøttdeig og grønnsaker

Jeg bruker bestandig å lage dobbel porsjon med vårruller når jeg setter i gang. De vi ikke skal spise der og da, fryser jeg ned før steking eller fritering. Så er det bare å tine og steke en dag hvor jeg har mindre tid til å lage middag.

 

Ukens kake – Daimkake med kaffesmak

Denne iskaken bruker å slå skikkelig godt an hos både store og små. Den er også kjempefin å lage dersom du skal ha selskap, for den kan lages i god tid i forveien. Husk bare å ta den opp fra fryseren igjen i god tid sånn at den rekker å begynne å tine litt før servering.

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie baguetter med hvitløk

Med hagen full av ulike urter, er det perfekt å plukke ut et godt lite utvalg å hakke opp i brøddeigen. Og når resultatet blir så godt som det blir, må jeg jo bare dele oppskriften med dere, mine kjære lesere!

 

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon