Ukemeny for uke 22

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 22

God uke godtfolk! Denne søndagen skal jeg (nesten) bare suge på gårsdagens karamell – konfirmasjonsfesten vi hadde i går. Det ble en veldig koselig dag. Supre gjester, god mat og fin konfirmant bruker å være en bra kombinasjon.

I morgen skal jeg til Fagernes i Valdres for å holde foredrag under Fjellkonferansen. Følg meg gjerne på SnapChat eller Instagram Stories for å se mer hva som skjer både da og til vanlig! Du finner meg som Fru Timian eller frutimian alle steder.

Det blir sommerlig mat i ukemenyen denne uken! Håper du liker det du ser! Ønsker deg en strålende fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 28. mai – Pasta med chili og laks

Når kun det enkle er godt nok, er denne middagen et ypperlig alternativ! Skikkelig gode, karakteristiske smaker og råvarer satt sammen til et ypperlig måltid.

 

Tirsdag 29. mai – Varm blomkålsalat med chorizo og bønner

Jeg elsker kombinasjonen hvitløk, chili og chorizo! Den funker kjempegodt til fisk, skalldyr, kylling og rødt kjøtt. Og som her, sammen med røde bønner og blomkål!

 

Onsdag 30. mai – Kjærlighetssuppe – potet- og løpstikkesuppe

Løpstikke tror jeg må være en av de aller mest villige vekstene å få skikkelig stor i hagen. Èn liten plante i jorda ett år og den spretter opp hver eneste vår.

Løpstikke regnes som et afrodisiakum – et kjærlighetsmiddel – og kalles derfor også kjærlighetsurt. Deran navnet på suppa. Du får prøve deg på en porsjon og se hva som skjer!

 

Torsdag 31. mai – Grillede koteletter med brokkolisalat

Brokkolisalat er bestandig en av de store sommerhit’ene. Superkjapt og enkelt å lage, og den passer å servere sammen med det aller meste. Her får den følge av grillede nakkekoteletter! Skikkelig herlig sommermat!

 

Fredag 1. juni – Nudler med varmrøkt makrell og agurk

Utrolig enkel og god middag som du lager på noen få minutter. Herlig smak av sommer!

 

Lørdag 2. juni – Ferske vårruller med grønnsaker, kylling og reker (sponset link)

Friske vårruller er knallgodt og utrolig lekre å se på! Da må det sies å være bra. Du kan variere smakene og innholdet ut fra eget forgodtbefinnende. Her bruker jeg kylling og reker sammen med grønnsaker.

 

Søndag 3. juni – Hjemmelagde italienske pølser

Helt fra første gang jeg lagde disse, har de vært skikkelig populære hjemme hos oss. Jeg vet jeg er på kanten av hva som er riktig å skrive når jeg kaller dette for pølser, men det var det jeg kaldte dem første gang jeg lagde dem, så det har jeg bare fortsatt med.

 

Ukens kake – Hjemmelaget bringebæris som du kan lage uten ismaskin

Elsker det faktum at det er fullt mulig å lage knallgod is hjemme, helt uten å bruke en ismaskin. Jeg bruker kremfløte og søt, kondensert melk. Merk at melken må være av den søte typen!

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie rundstykker med spelt

Har du lyst på gode rundstykker? Passe grove og veldig luftige! Da kan du rett og slett bake disse! Helt uten elting! Bare litt sammenrøring av deigen på kvelden for så å la den stå tildekket på kjøkkenbenken til neste dag. En genial måte å bake på!

 

God uke!

2 svar til “Ukemeny for uke 22”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon