Etter en høydramatisk uke – med et presidentvalg fullstendig uten sidestykke og en koronaepedemi som har kjørt opp giret enda noen hakk – kjenner jeg at jeg trenger at enkelte ting går helt som normalt! Vekkerklokken, frokost, jobb, middag….  du vet; denne daglige flyten som bare går rundt og rundt. Det er jo ikke mye annet spennende som skjer for tiden, så da gjelder det å sette pris på den normale, jevne runden. Blir nesten som når jeg trener yoga og gjør vinyasa. Da handler det om å få pust og bevegelse til å flyte sammen, og så blir alle baller som ellers flyr rundt borte for en stakket stund.

Jeg satser på å la flyten overøse ukens matlaging også, sånn at matlagingen blir en aldri så liten oase!

Min erfaring er at det er lettest å finne flyten når man har en god planlegging i bunn, så da kan det jo være kjekt å ta en gjennomgang av hvilke råvarer du har i hus før du setter deg ned og skriver en handleliste for den kommende uken!

Ønsker deg en fin uke! Og husk;Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 9. november – Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto

Det er helt perfekt å bruke opp det tørre brødet fra brødsuffen til denne tomatsuppen!

 

Tirsdag 10. november – Italiensk grønnsaksgryte med pølser

Lukten, smakene og fargene! Ja, jeg innrømmer lett at jeg blir nærmest beruset av dem alle! Ha ha ha!

 

Onsdag 11. november – Laksemiddagen som hele familien elsker

Jeg simpelthen elsker middager som kan lages på mindre enn halvtimen og som hele familien elsker!

 

 

Torsdag 12. november – Supergod grønnsaksgrateng med kylling til

Om du ikke har de samme grønnsakene som meg til denne gratengen, så la det ikke forhindre deg i å lage en supergod grateng. Bruk denne oppskriften som en veileder – ikke fasit!

 

Fredag 13. november – Tapaskveld

Jeg stemmer for tapas med knallgode poteter, blomuggostfylte butterdeigstrekanter, hjemmelaget aïoli og annet snadder denne fredagen! Noen flere som istemmer?

 

Lørdag 14. november – Falafler som garantert ikke smuldrer

Det er bare å begynne å glede seg til lørdagsmiddagen!!!! Jeg ELSKER disse falaflene! Husk at du må legge kikertene i bløt dagen før du skal lage falaflene.

 

Søndag 15. november – Saftig laks innbakt i butterdeig

Det blir et aldri så lite festmåltid dette!

 

Ukens kake – Ostekake med eplebiter

Jeg elsker denne ostekaken hvor oppskriften fullt og helt tatt fra den flinke svenske konditoren Roy Fares’ bok «United States of cakes»!

 

Ukens gjærbakst – Langpannebrød med potet

Supersaftige småbrød satt sammen i en liten langpanne!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *